EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrate his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/20 ( Photo by David Hagemann / Photo News
© David Hagemann/Photo News

Blijft Diatta bij Club Brugge? ”Ik weet hoe deze wereld werkt…”

Club Brugge kreeg bakken met kritiek na de nederlagen tegen Royal Antwerp FC en Charleroi. Vooral de sterkhouders, waaronder Krépin Diatta, kregen het flink te verduren. De Senegalees liet zondagmiddag tegen Eupen eindelijk weer zijn voeten spreken. Philippe Clement hoopt hem nog altijd te kunnen behouden voor zijn ploeg.

Met twee doelpunten was Diatta van belangrijke waarde voor zijn ploeg. Zijn optreden tegen Eupen zal de geïnteresseerde clubs vast weer hebben wakker geschud. Hoe graag Clement zijn aanvaller ook bij de groep houdt, hij weet dat hij van de een op de andere dag weg kan zijn. ”Diatta is nog altijd een jonge speler die een heel goed seizoen heeft gehad en tegen Eupen terug zijn goede vorm heeft laten zien. Dat is belangrijk voor de ploeg. Of hij bij Club Brugge zal blijven? Ik hoop altijd hard dat alle spelers blijven. Maar ik weet hoe deze wereld werkt…”

Broodnodige overwinning

Vooralsnog is Diatta ‘gewoon’ nog speler van Club Brugge. Zondagmiddag tegen Eupen dartelde hij, na twee matige wedstrijden, als vanouds weer over het veld. ”Ik hoop dat we met deze 0-4 uitoverwinning alle negativiteit uit de vorige twee wedstrijden teniet hebben gedaan. Laat ons stellen dat dit een broodnodige overwinning is voor ons. Ik vond ons alleszins goed starten en nadat Badji met een lage schuiver voor de 0-1 had gezorgd, hadden we de partij onder controle. Ondanks de zeer slechte weersomstandigheden slaagden we erin om Eupen ver van ons doel te houden.”

De tweede en derde treffer kwamen op conto van de Senegalees. Vooral zijn eerste zat er lekker in. ”Ja, de bal ging er inderdaad heel mooi in. Ook met mijn tweede goal ben ik best tevreden. Siebe stak de bal op het juiste moment diep en na enig dribbelwerk was het voor mij een koud kunstje om er 0-3 van te maken. Vandaag toonden we de juiste mentaliteit en dat moet ons geloof in eigen kunnen opnieuw een boost geven”, aldus een zeer gelukkige Diatta.

Met zijn twee doelpunten tegen Eupen heeft Diatta nog slechts vier treffers nodig om zijn productie in het vorige seizoen te evenaren.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws