Beerschot gaat met 3 punten terug naar Het Kiel

Club Brugge verliest van Beerschot
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Marius Noubissi forward of Beerschot, Hans Vanaken midfielder of Club Brugge, Mats Rits midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News
© Gvg/Photo News

Club is er niet in geslaagd een vervolg te breien aan de zege in Eupen. Blauw-Zwart beet zich de tanden stuk op de promovendus uit Antwerpen. De Bruggelingen waren niet scherp genoeg en botsten keer op keer op een sterke bezoekende doelman. Met 3 op 9 heeft Club zijn start gemist.

Teveel misverstanden

Philippe Clement voerde één wijziging door in verband met de wedstrijd op Eupen. De niet volledig fitte Ricca werd vervangen door Balanta.  Schrijvers mocht zijn basisplaats behouden ten koste van Dennis, die op de bank begon. Bij promovendus Beerschot die een perfecte start maakte waren er logischerwijze geen veranderingen in het team.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de wedstrijd. Sobol zette een dubbelpass op met Vanaken en pakte uit met een voorzet-schot dat door Vanhamel weggeduwd werd, maar niemand was gevolgd om de bal binnen te duwen. Beerschot reageerde langs Nubissi die uithaalde vanop zo’n 20 meter. De bal week af op Balanta en spatte op de paal uiteen. Iets voorbij het kwartier kon Vormer een doorsteekpas van Schrijvers in doel werken, maar de Nederlander stond daarbij buitenspel. Halverwege de eerste helft zag de Brugse captain een schot licht afwijken en centimeters naast het doel verdwijnen. De bezoekers zetten hoog druk en konden iets voor het halfuur profiteren van een slechte pass van Diatta die opgepikt werd door Nubissi. Die zag Holzhauser de diepte in duiken en gaf de bal mee aan de Oostenrijker die met buitenkant links Mignolet kansloos liet.

Club probeerde wel de bakens te verzetten maar de scherpte in de zestien ontbrak. Niemand was gevolgd op goede voorzetten van Sobol en Diatta terwijl Badji net niet kon koppen op een voorzet van Vanaken.  Vijf minuten voor de rust pakte Sobol uit met een rush, gevolgd door een hard schot die door Vanhamel gelost werd, maar opnieuw kon de bal ontzet worden. 

© Nico Vereecken/Photo News

Inzet alleen volstaat niet

Club begon beter aan de tweede helft. Een schot van Vanaken werd gestopt door Vanhamel en enkele minuten later werd na een lange uitgesponnen actie een schot van Mata afgeblokt op de arm van Bourdin, waarop Vormer een te slap schot afleverde. De VAR bekeek de situatie maar oordeelde dat het geen strafschop was. Inzet was er wel maar Club stapelde de slordige passes en misverstanden op. Schoten van Schrijvers en Vormer werden afgeblokt of gingen over. Clement bracht Okereke en Krmencik en de Tsjech pakte uit met een schot dat gestopt werd door de doelman. Tien minuten voor tijd werd Krmencik diep gestuurd maar nu lag Vorogovskiy in de weg.

Club miste creativiteit om het slot open te breken en te veel slechte passes en misverstanden zorgden ervoor dat Club nooit echt druk kon zetten. Balanta pakte nog uit met een hard schot, maar opnieuw stond Vanhamel pal.  Krmencik was in de slotminuten nog tweemaal dichtbij een doelpunt. Eerst sneed hij naar binnen om in de korte hoek te knallen, maar Vanhamel pareerde het schot en op de daaropvolgende hoekschop kon de Tsjech aan de tweede paal half uithalen, maar ook dit leverde geen doelpunt op. In blessuretijd plaatste Vormer een vrije trap te slap in de handen van een onklopbare doelman.

Zo mist Club met 3 op 9 zijn start. Te weinig scherpte en creativiteit kosten Club al zes punten. Maar bovenal mist Club wellicht het meest zijn twaalfde man die op dergelijke momenten dat duwtje extra kan geven.

Laatste nieuws

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Club neemt 3 punten mee uit Rusland

Club heeft zijn eerste opdracht in de Champions League tot een prima einde gebracht. Een slim Brugge won op het veld van...

Zenit-Club: kijkers ergeren zich mateloos aan arbiter

Club Brugge is vanavond begonnen aan een nieuw avontuur in de Champions League. Met Zenit, Dortmund en Lazio treft Blauw-Zwart zeker niet...

Verheyen heeft raad voor Club Brugge vs Zenit: “Voor Rits is sleutelrol weggelegd”

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Laatste Nieuws

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Club neemt 3 punten mee uit Rusland

Club heeft zijn eerste opdracht in de Champions League tot een prima einde gebracht. Een slim Brugge won op het veld van...

Zenit-Club: kijkers ergeren zich mateloos aan arbiter

Club Brugge is vanavond begonnen aan een nieuw avontuur in de Champions League. Met Zenit, Dortmund en Lazio treft Blauw-Zwart zeker niet...

Verheyen heeft raad voor Club Brugge vs Zenit: “Voor Rits is sleutelrol weggelegd”

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Lang maakt indruk bij debuut: ‘Dank je, Ajax’

Een 0-1 voorsprong bij rust, maar goed was het zeker niet wat Club Brugge liet zien in de eerste helft. Onder meer...

Geen clean sheet, wel een zege voor Mignolet en de Rode Duivels

De Rode Duivels hebben zich woensdagavond moeizaam hersteld van de nederlaag tegen Engeland. De mannen van Roberto Martínez waren met 1-2 te...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Clement kijkt ‘heel hard uit’ naar treffen met Standard

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst wist te winnen in Luik. Morgenavond wil de ploeg...

Interlands: De Ketelaere en co blameren zich in Moldavië

De Rode Duivels U21 zijn er dinsdagmiddag niet in geslaagd de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië U21 winnend af te sluiten. Charles de Ketelaere...