‘Amateurclubs zijn tegen voorstel dat U23 Club Brugge naar 1B gaat, Roeselare ligt op de loer’

De U23 van Club Brugge zal komend seizoen deel uitmaken van 1B om aan acht clubs te geraken. De amateurclubs zijn daar echter niet met akkoord, dat laat Het Nieuwsblad weten.

‘De Vacha (Vereniging van amateurclubs hogere afdelingen) vindt het bijvoorbeeld niet kunnen dat de Brugse U21 zonder de vereiste licentie toetreedt tot 1B. In welk stadion gaan ze spelen? Op Knokke, maar dat stadion is niet compatibel. Op Schiervelde? Dat zou heel ironisch zijn, want Roeselare claimt net dat achtste plekje in 1B’ klinkt het.

Er zijn aldus nog veel vragen rond het format in 1B mét de U23 van Club Brugge. Er zou snel een persconferentie volgen. ‘De amateurclubs willen zich beter organiseren en wapenen tegen de Pro League.’ Vooral Roeselare houdt de situatie aldus goed in de gaten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws