Foto: ©Blue Army

Zoals verwacht: Nationale Veiligheidsraad zorgt voor streep door de rekening

De Nationale Veiligheidsraad heeft zoals verwacht beslist om geen versoepelingen door te voeren in verband met sportevenementen. De verbeterde maatregelen komen zo tot een stilstand door het stijgend aantal besmettingen in ons land.

Fase vijf had het aantal toeschouwers voor indoorsportevenementen kunnen doen optrekken van 200 naar 400 en outdoor van 400 naar 800. De grote voetbalstadion zouden zelfs een uitzondering kunnen vormen. Daar komt nu echter niets van in huis, dat liet Premier Sophie Wilmès (PR) weten.

“We trekken de limieten voor evenementen met publiek niet op”, citeert Het Laatste Nieuws. “Vanaf 1 september kan dat misschien wel opnieuw, op voorwaarde dat de regels strikt worden nageleefd en dat iedereen een mondmasker draagt. De evolutie van het virus hangt hier natuurlijk ook mee samen.”

Pro League
De Pro League hoopte nog dat “in de meest veilige omstandigheden een beperkt publiek te verwelkomen bij aanvang van het voetbalseizoen op 8 augustus.” Maar dat zal aldus niet het geval zijn.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws