Foto: ©Blue Army

‘Tau staat voor opmerkelijke overstap naar Anderlecht’

Club Brugge maakte onlangs bekend niet langer door te gaan met Percy Tau. De landskampioen huurde hem het afgelopen seizoen van het Engelse Brighton. Het lijkt er echter op dat de Zuid-Afrikaan komend seizoen alsnog op de Belgische velden te zien zal zijn. Anderlecht zou hem graag een jaartje willen huren.

Dat meldde Het Laatste Nieuws maandag. Volgens het medium bevinden de onderhandelingen zich in een afrondende fase. Tau zal voor één seizoen de overstap maken naar Paars-wit. Volgens HLN neemt de club geen optie tot koop in het contract.

Tau kwam het afgelopen jaar op huurbasis uit voor Club Brugge, wat een overstap naar Anderlecht zeer opmerkelijk maakt. In het Jan Breydel kende de Zuid-Afrikaanse aanvaller een goede start, maar viel hij uiteindelijk ver terug. Hij kwam tot achttien competitiewedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was en vier assists leverde.

Philippe Clement was niet voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten, maar bij Anderlecht zien ze in Tau meer dan een buitenkansje. Volgens HLN was de club nog op zoek naar een ‘polyvalente’ aanvaller. Dat hij op meerdere posities uit de voeten kan, maakt hem uiteraard tot zeer interessante speler. Met Tau in de gelederen hoopt de club weer mee te strijden om de bovenste plekken. Het afgelopen seizoen mondde uit in een grote teleurstelling. Als het aan Michel Vlap ligt, moet Club Brugge in ieder geval op haar hoede zijn voor de gevallen topclub.

Tau nam onlangs via zijn social media nog afscheid van Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws