07-03-2020: Voetbal: SC Heerenveen v Ajax: Heerenveen Soccer Eredivisie season 2019-2020 Klaas Jan Huntelaar of Ajax, Joey Veerman of SC Heerenveen, Lisandro Martinez of Ajax © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

SC Heerenveen hoorde nog niets van Club Brugge

In de zoektocht naar de toekomstige opvolger van Ruud Vormer probeert Club Brugge het wellicht bij SC Heerenveen. De landskampioen zou naar verluidt geïnteresseerd zijn in Joey Veerman. Ze meldde zich echter nog niet bij de Friese club, bevestigt ook algemeen directeur Cees Roozemond.

Woensdag schreef Voetbal International dat Club Brugge één van de clubs is die geïnteresseerd is in de 21-jarige Veerman. Hij maakte het afgelopen seizoen veel indruk in de Eredivisie en naar verluidt zou Blauw-Zwart in hem een speler zien die Vormer zou kunnen opvolgen. In hetzelfde bericht schreef VI dat Club de interesse heeft laten doorschemeren bij de speler, maar nog niet bij de club.

Dat laatste wordt bij Omrop Fryslan dus bevestigd door Roozemond. ”Contact met Club Brugge? Ik las het toevallig net op internet, maar ik weet zelf van niks. Ik probeer die geruchten ook wel te filteren”, zei hij. De kans dat Veerman deze zomer vertrekt, lijkt echter wel groot. De middenvelder, die in de zomer van 2019 werd overgenomen van Volendam, wil zijn sterke debuutseizoen in de Eredivisie bekronen met een toptransfer.

Feyenoord

Naast Club Brugge zou ook Feyenoord de ontwikkelingen rondom Verman nauwlettend op de voet volgen. Hoewel Heerenveen bereidt is Veerman zijn contract flink op te waarderen, houdt de club rekening met een vertrek van haar smaakmaker. ”Zoals ieder jaar is de kans groot dat we weer een speler moeten gaan verkopen, dat is nu eenmaal de realiteit”, aldus Roozemond. ”Het liefst zouden we ze allemaal behouden, maar om ‘neen’ te zeggen tegen het geweld van de grote clubs, moet je wel heel sterk in je schoenen staan.”

Veerman zijn contract loopt nog tot de zomer van 2022. Hoewel Transfermarkt zijn marktwaarde schat op 3,20 miljoen euro, zou Heerenveen naar verluidt minimaal het dubbele verlangen. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen tot 26 officiële wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij vijf keer scoorde en evenveel assists leverde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws