Foto: ©Blue Army

Opvallend: Club Brugge weigerde positief geteste Lille-speler: “We hebben allemaal schrik”

Na afloop van de Brugse metten tussen Club Brugge en Lille testte een speler van de Franse club positief op corona. Voor de wedstrijd had het al drie gevallen van Covid-19. Één daarvan is sterspeler Jonathan Ikoné.

De aanvaller testte eerder deze maand positief, maar was samen met zijn familie toch naar het Olympiastadion gereden en wilde de wedstrijd in het Jan Breydel zien. Ikoné zei dat zijn quarantaine-periode was afgelopen, maar werd alsnog geweigerd. Club Brugge is op zijn hoede zeker met het oog op de bekerfinale.

“Als er jongens zijn die corona hebben, gaan we die de bekerfinale niet kunnen spelen”, zegt trainer Philippe Clement aan Het Nieuwsblad. “Wij hebben meer dan een jaar gewerkt om dat te kunnen bereiken. Dat zorgt voor een bepaalde stress. Niet alleen binnen ons complex om alle maatregelen heel strikt op te volgen, maar ook daarbuiten. We hebben allemaal schrik om corona te krijgen.”

“Het gevaar loert elke minuut die je met andere mensen in contact komt, om de hoek”, gaat Clement verder. “Dat is een heel andere manier van leven dan iedereen gewoon is. Mijn groep is er heel bewust mee bezig. We spreken er in alle duidelijkheid over. En we kunnen alleen maar hopen dat het ons niet overkomt. Of als het toch gebeurt, dat het niet op een slecht moment is.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws