Ook 1B omgevormd: U23 van Club Brugge wordt toegevoegd aan competitie

Er werd overeengekomen dat 1A komend seizoen uit 18 club zal bestaan. Wat gebeurt er dan met 1B? Het Laatste Nieuws meldt dat er alsnog acht ploegen zullen uitkomen in de Belgische tweede klasse.

‘Slechts zeven niet-1A-ploegen hebben een licentie voor de tweede afdeling. Waaronder Lierse Kempenzonen, dat in de rechterkolom van de eerste amateurklasse eindigde. Aanvankelijk leken we op weg naar een 1B-competitie met zeven clubs, maar ook de U23 van Club Brugge zal toetreden’, klinkt het.

Er volgen mogelijk nog rechtszaken. ‘Westerlo, dat het meeste punten behaalde in 1B maar niet in de promotiefinale stond en in tegenstelling tot OHL en Beerschot niet promoveert, zal mogelijk juridische procedures starten.’ De oplossing is dus nog niet honderd procent. De promotiefinale wordt overigens nog wel gewoon gespeeld.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws