Simon Mignolet Gent
WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 18 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge pictured during a friendly game of Club Brugge against KAA Gent as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 18, 2020 in Westkapelle, Belgium, 18/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Mignolet over omstreden strafschop: ‘Gaan hier niet flauw over doen’

Simon Mignolet kon zaterdagavond niet voorkomen dat Club Brugge met 2-3 verloor van Gent. Ondanks de nederlaag houdt de doelman een positief gevoel over aan de oefenwedstrijd.

”We moeten het positieve onthouden uit deze wedstrijd, want we speelden een goede pot. Daarnaast konden heel wat jongens opnieuw minuten maken. We hebben ook geen geblesseerden, ondanks de zware trainingsweek en de intensieve wedstrijd van vanavond, dat is goed nieuws”, aldus Mignolet. De doelman maakte voor het eerst deze voorbereiding de negentig minuten vol.

Hij zag Club Brugge sterk beginnen aan de wedstrijd en na een kleine tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong komen. Lang kon Blauw-Zwart daar echter niet van genieten. Luttele minuten na de openingstreffer van Youssouph Badji kreeg Gent een strafschop die nooit gegeven mocht worden. ”Ik heb de fase nog niet herbekeken, maar uit de reacties kan ik wel afleiden dat het nooit een penalty was. We gaan hier zeker niet flauw over doen, oefenwedstrijden zijn er om van te leren en stappen te zetten.”

Sobol

Mignolet is blij met de tegenstand die Club Brugge krijgt in aanloop naar de bekerfinale tegen Antwerp FC. ”Dit is de ideale voorbereiding op de bekerfinale.” Daar kan Eduard Sobol zich wel in vinden. ”Het was een moeilijke en intensieve wedstrijd, maar het is interessant om tegen ploegen van dit niveau te spelen in de voorbereiding.”

Sobol kwam een uur in actie en groeit stap voor stap toe naar zijn vorm van vorig seizoen. ”Ik voel me elke week beter en beter. Tegen de bekerfinale tegen Antwerp zullen we top zijn.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws