February 9 2020 - Paris, France: French soccer League One match PSG vs Lyon in Parc des Princes Stadium. PSG won 4-2. PSG's (blue shirt) Thomas Meunier. (Henri Szwarc/Polaris) ! only BELGIUM ! *** local caption *** 06763440
© Henri Szwarc/Polaris/Photo News

Meunier vergelijkt Borussia Dortmund met Club Brugge

Thomas Meunier verruilde in de zomer van 2016 Club Brugge voor Paris Saint-Germain. In Parijs groeide de Rode Duivel uit tot multifunctionele vleugelverdediger. Na vier jaar, waarin hij de nodige prijzen won, komt er echter een einde aan die periode. Na de zomerstop mag hij zich melden bij Borussia Dortmund.

Een jaar na zijn komst trok Paris Saint-Germain met Dani Alves nog een goede speler aan voor de positie van rechtsback. Meunier liet zich echter niet van de wijs brengen en behield zijn basisplaats. Zijn sterke optredens in Parijs en het nationale elftal van België bleven niet onopgemerkt. Sterker nog, toen hij afgelopen seizoen bekendmaakte PSG transfervrij te verlaten, klopten heel wat Europese (top)clubs bij hem aan.

Meunier mocht het afgelopen seizoen met PSG al opdraven in het stadion van Borussia Dortmund. © TimGroothuis/Witters Sport /Photo News

”De voorbije maanden toonden verschillende grote ploegen interesse in mij en het kwam tot enkele concrete aanbiedingen. Het ging om teams uit Spanje, Italië, Engeland en ook Duitsland”, vertelt Meunier in gesprek met DPA. De Engelse en Duitse competitie hadden al voor zijn vertrek bij Blauw-Zwart zijn voorkeur. Zijn keuze viel dus op Borussia Dortmund, de club die tijdens thuiswedstrijden wordt gesteund door de hondstrouwe Gelbe Wand.

”De keuze voor Dortmund was er een uit het hart. Ik ben intussen al 28 jaar en zocht een club met mijn mentaliteit. Ik zie Dortmund als het verlengde van Club Brugge: ambitieus, authentiek en nuchter op een prettige manier.”

Meunier kijkt er enorm naar uit om zich te kleden in het tenue van Dortmund. Met zijn nieuwe club hoopt hij uiteraard nieuwe titels aan zijn palmares toe te voegen. De Belg is ervan overtuigd dat Dortmund ook daadwerkelijk om de titels zal strijden. ”Als je de kwaliteit van onze selectie ziet, dan moet de club de volgende jaren weer wat winnen. En daarin zullen we slagen. Mijn honger naar succes kent geen grenzen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws