Gent de meest gelukkige in boeiende oefenmatch

©Photonews

Club Brugge is er niet in geslaagd om te winnen van Gent. In een boeiende oefenmatch was de nummer twee van afgelopen seizoen met 2-3 te sterk voor de landskampioen.

Club Brugge begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam na acht minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. Een vloeiende aanval over de rechterflank kwam via Krépin Diatta bij Youssouph Badji terecht. De Senegalees kon voor leeg doel de openingstreffer binnenschuiven. Heel lang kon de landskampioen echter niet genieten van de voorsprong. Een ietwat makkelijk geschreven strafschop werd door Anderson Niangbo verzilverd: 1-1.

Beide ploegen gingen gelijk op in de eerste helft, maar het was Gent dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Wederom was Niangbo de gevierde man bij de Buffalo’s. De ploegen gingen rusten met een 1-2 tussenstand. Blauw-Zwart begon ook sterk aan het tweede bedrijf en kwam na slechts drie minuten spelen op gelijke hoogte via Badji, die zijn tweede treffer van de avond produceerde.

Na een uur besloot Philippe Clement de volledige basiself, op doelman Simon Mignolet na, naar de kant te halen. De landskampioen ging op zoek naar de voorsprong, maar moest de aanvalsdrang een kleine tien minuten voor tijd bekopen met een nieuwe achterstand. Matisse Samoise vormde het eindstation van een vlot uitgespeelde aanval: 2-3. Vlak voor tijd kreeg Club Brugge nog de uitgelezen kans om op 3-3 te komen, maar Schrijvers zag zijn strafschop gekeerd worden.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mitrovic, Kossounou, Deli, Diatta, Vanaken, Vormer, Rits, Okereke en Badji.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws