Ex-Club Brugge-talent schrijft Belgische geschiedenis bij Juventus

Juventus ging woensdagavond met 2-0 ten onder tegen Cagliari, maar toch was het een speciale avond voor het Belgische voetbal. Daouda Peeters, ex-Club Brugge, maakte zijn debuut voor de Oude Dame.

Daarmee is Peeters de eerste Belgische voetballer die het shirt van Juventus draagt in de hoofdmacht. Een kwartier voor het einde kwam hij in de plaats van Bentancur. Het kalf was op dat moment echter al gezonken want Juventus stond al 2-0 achter na een flauwe partij.

Peeters maakte zo zijn eerste minuten in de A-kern. De middenvelder is wel veel actief bij de U23 van Juventus die uitkomen in de derde klasse van Italië. Tot 2018 speelde Peeters in eigen land bij Club Brugge. De verdedigende middenvelder maakte vervolgens de overstap naar Sampdoria.

Zes maanden later vertrok hij naar het grote Juventus. Na al verschillende keren te hebben meegetraind met de A-kern was het nu aldus tijd voor zijn debuut bij de grote jongens. Maurizio Sarri zorgde zo voor een stukje Belgische voetbalgeschiedenis door Peeters te laten opdraven tegen Cagliari.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws