Foto: ©Blue Army

‘Enfant terrible’ Lamkel Zé behoort tot wedstrijdselectie voor bekerfinale

Zaterdag strijden Club Brugge en Antwerp FC om de Beker van België. De wedstrijd lijkt vooralsnog, ondanks de strenge maatregelen in Antwerpen, gewoon door te gaan. Ivan Leko, trainer van The Great Old, heeft in zijn wedstrijdselectie plaats voor een opvallende naam: Didier Lamkel Zé.

Lamkel Zé kwam de afgelopen maanden vaak in het nieuws en dat was niet altijd in positieve zin. Hoewel de Kameroener het afgelopen seizoen in 21 van de 29 potentiële competitiewedstrijden aan de aftrap stond, ging het veel vaker over zijn fratsen op het veld dan over doelpunten of assists. Al vroeg in het seizoen liet de aanvaller zich, in negatieve zin welteverstaan, gaan. In de return tegen AZ Alkmaar, waarin Antwerp een ticket voor de hoofdfase van de Europa League voor het grijpen had, was Lamkel Zé de maker van de openingstreffer. Wat hij vervolgens deed, werd hem allesbehalve in dank afgenomen door zijn ploegmaten. Met al een gele kaart op zag ging hij zijn treffer te wild vieren, wat hem een tweede gele en dus een rode kaart bezorgde. Als reactie deed hij zijn shirt uit en toonde het aan de achterban van Antwerp.

Zijn wangedrag tegen AZ, dat uiteindelijk met 1-4 te sterk was en zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League, vormde slechts het startsein van enkele opvallende acties. Zo probeerde hij tegen Waasland-Beveren Cristiano Ronaldo te imiteren en tegen Standard Luik veroorzaakte hij een knokpartij.

Miyoshi

Het was dan ook de vraag of Leko, de opvolger van László Bölöni, een beroep op hem zou doen. Deze week liet de Kroaat nog weten dat die beslissing bij voorzitter Paul Gheysens en sportief directeur Luciano D’Onofrio lag. Het ‘enfant terrible’ is schijnbaar in genade genomen, want Lamkel Zé behoort tot de 20-koppige selectie voor de bekerfinale tegen Club Brugge, weet Het Nieuwsblad. Ook Koji Miyoshi behoort tot de wedstrijdselectie. De Japanner is nog niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure, maar wel fit genoeg om in ieder geval plaats te nemen op de bank.

Club Brugge weet zich gewaarschuwd voor Lamkel Zé. De aanvaller kan dan de meest vreemde capriolen uithalen, hij stond met een goede individuele actie wel aan de basis van de enige competitienederlaag die Blauw-Zwart leed in het afgelopen seizoen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws