Foto: ©Blue Army

Duidelijke taal van Club Brugge in e-mail: ‘Collectief verlies aan geloofwaardigheid’

Club Brugge en Vincent Mannaert trekken zich terug uit de Raad van Bestuur van de Pro League. Het Laatste Nieuws onthult de volledige e-mail van Blauw-Zwart aan de rest van de profclubs.

Club Brugge gaat niet akkoord met de werkwijze van de Pro League. ‘Niettegenstaande dat de Pro League een belangenvereniging zou moeten zijn, is zij verworden tot een belangentegenstelling. In het voorbije seizoen zijn we er in geen enkel belangrijk dossier in geslaagd om de individuele belangen te overstijgen.’

Er is vooral een verlies aan geloofwaardigheid. ‘Afhankelijk van het agendapunt werd er afwisselend een individueel succes geboekt, maar de finale conclusie is dat de aanhoudende verdeeldheid geleid heeft tot intern immobilisme en collectief verlies aan geloofwaardigheid.’

Club Brugge zal niet mee besturen vanuit de huidige vorm van de Pro League. ‘Om uit de huidige impasse te geraken, moet er zo snel mogelijk een nieuwe visie op het Belgisch betaald voetbal worden ontwikkeld die zich vertaalt in een ambitieus, helder en vooral concreet beleidsplan. Dat zal moed en middelen vragen.’

‘Als de vaststelling zou zijn dat er geen concrete bereidheid is om dergelijke gemeenschappelijke visie en beleidsplan uit te werken, dan heeft de Pro League als belangenvereniging simpelweg geen bestaansreden meer.’ Veel clubs zouden Mannaert steunen en vinden zijn keuze jammer.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws