Foto: ©Blue Army

Club-doelwit Veerman verlengt contract bij SC Heerenveen

Sinds zijn komst in 2014 is Ruud Vormer niet meer weg te denken uit het basiselftal van Club Brugge. De Nederlander groeide al snel uit tot steunpilaar, publiekslieveling én aanvoerder. Hoewel hij met zijn 32 jaar nog lang niet klaar is in het Jan Breydel, heeft de club haar lijstje met potentiële opvolgers al klaarliggen. Door de naam van Joey Veerman lijkt Blauw-Zwart voorlopig een streep te moeten zetten.

Veerman zette zaterdagmiddag zijn handtekening onder een een verbintenis die hem tot medio 2024 in Heerenveen houdt. Dat is slecht nieuws voor Club Brugge. De landskampioen had, volgens onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad, haar ogen gericht op de middenvelder van SC Heerenveen. In Brugge zien ze in Veerman een speler die Vormer zou kunnen opvolgen.

Club Brugge was niet de enige club met belangstelling voor Veerman. Ook Feyenoord hield de ontwikkelingen rondom de 21-jarige middenvelder nauwlettend in de gaten. De Rotterdammers schrokken echter van het prijskaartje dat om Veerman zijn nek hangt. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 3,50 miljoen euro, maar Heerenveen verlangt naar verluidt minimaal het dubbele voor de sterkhouder.

Veerman in duel met Klaas-Jan Huntelaar van Ajax De middenvelder blijft voorlopig actief voor Heerenveen. © Orange Pictures / Photo News

Door het langer vastleggen van Veerman, staat Heerenveen nog sterker tijdens toekomstige onderhandelingen. Hoewel het de vraag is in hoeverre Club Brugge daadwerkelijk wilde doordrukken, is technisch manager Gerry Hamstra dolgelukkig met Veerman zijn handtekening. ”Met het openbreken van zijn contract geven wij een duidelijk signaal af. Wij hebben veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van Joey bij Heerenveen.”

Bacuna

Ook Juninho Bacuna, spelend voor het Engelse Huddersfield Town, werd door Voetbal International in verband gebracht met Club Brugge. Van serieuze belangstelling lijkt echter (nog) geen sprake. Na het bericht dat eind juni de wereld in werd gestuurd, is er over de mogelijke interesse van Blauw-Zwart in de Nederlander niets meer naar buiten gekomen. Wie weet dat de club, nu Veerman zijn contract heeft verlengd, zich alsnog meldt bij Huddersfield Town voor Bacuna.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws