PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement: ‘Wij missen onze fans heel hard, die geven iets extra’s’

Zaterdag is het dan eindelijk zover. Om 20.30 uur trapt de landskampioen af voor de bekerfinale tegen Antwerp FC. Blauw-Zwart kan voor de derde keer in de geschiedenis de dubbel pakken. Dat moet het wel doen zonder de trouwe achterban, die door het coronavirus niet welkom is. ”Begrijpelijk, maar wel jammer”, aldus Philippe Clement.

Clement keek maandag bij Sporza alvast kort vooruit op het treffen met Antwerp. ”Wij hebben nog een kleine week om te pieken op zaterdag. Wij smachten naar die beker, maar Antwerp kan ook geschiedenis schrijven door voor het eerst in 28 jaar weer een prijs te pakken”, aldus de oefenmeester.

Met slechts één nederlaag in 29 competitiewedstrijden en een voorsprong van maar liefst vijftien punten op de nummer twee, is er geen twijfel over mogelijk dat Club Brugge dé favoriet is voor het winnen van de beker. Daarnaast heeft Club Brugge, in tegenstelling tot Antwerp, de selectie grotendeels bij elkaar weten te houden. Clement wil desondanks niets weten van de favorietenrol. ”Dat er veel spelers weg zijn bij Antwerp, is hun eigen keuze. Er loopt nog altijd veel kwaliteit rond bij hen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd tussen twee goede ploegen.”

”Ik denk dat de kans heel groot is dat ze er zaterdag zullen staan.”

De landskampioen kende een goede voorbereiding, waarin ze alleen op ongelukkige wijze verloor van Gent. Na afloop van dat duel was Simon Mignolet blij dat heel wat jongens opnieuw minuten konden maken en er geen geblesseerden waren. Toch ontbraken afgelopen zaterdag, in de strijd om de Brugse Metten tegen Lille, Simon Deli en Clinton Mata in de wedstrijdselectie. Clement verwacht echter dat hij in de bekerfinale ‘gewoon’ over zijn sterkhouders kan beschikken. ”Ik weet niet of ze fit raken, heb geen glazen bol. Ik denk wel dat de kans heel groot is dat ze er zaterdag zullen staan.”

Philippe Clement heeft er vertrouwen in dat Simon Deli tegen Antwerp van de partij is. © Nico Vereecken / Photonews

Geen publiek

Een aantal weken droomden de clubs en fans nog van een mooie bekerfinale met publiek. Het coronavirus gooit echter opnieuw roet in het eten. ”Dat we in een leeg stadion zullen spelen is begrijpelijk, maar wel jammer. Beide clubs hebben namelijk een fantastisch supporterslegioen. We missen onze fans heel hard, want die geven iets extra’s. Maar we moeten ons aanpassen aan de omstandigheden. De spelers moeten leren ook in deze omstandigheden toch nog dat extraatje uit zichzelf te halen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws