Foto: ©Blue Army

Twee transferperiodes? Wel als het aan de Pro League ligt

De bal rolt weer in veel Europese landen. In navolging van de Duitse Bundesliga, pakten ook Spanje, Italië en Engeland de draad weer op. Daarnaast gaf de UEFA deze week meer duidelijkheid over de afwikkeling van de Champions en Europa League. Het duurt nog wel even voordat het seizoen officieel ten einde is en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de transferperiode.

De UEFA adviseert al zijn leden, waaronder de België, om de transfermarkt open te houden tot 5 oktober. Een dag later ligt namelijk de deadline voor clubs om spelers in te schrijven voor de groepsfase van de
Champions League en Europa League. Die start op 20 oktober.

De Jupiler Pro League zou hier voorstander van zijn, zodat de Belgische clubs niet te hard benadeeld worden op de transfermarkt. Volgens Het Laatste Nieuws ligt het voorstel op tafel om twee transferperiodes te organiseren.

De eerste loopt dan, zoals gewoonlijk, van 1 juli tot en met 31 augustus en de tweede zou medio september haar deuren openen en vervolgens op 5 oktober 23.59 uur sluiten.

Champions League

De Champions League wordt dit seizoen beslist in een minitoernooi. Dat maakte de UEFA woensdagmiddag bekend op een persconferentie. Het toernooi gaat vanaf de kwartfinales van start. De kwartfinales en halve finales worden net als de finale afgewerkt over één wedstrijd. Het toernooi heeft tussen 12 en 23 augustus plaats in Lissabon.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws