Foto: ©Blue Army

‘Topclubs krijgen het niet warm of koud van voorstel Cercle’

Het is nog maar de vraag met hoeveel clubs de Jupiler Pro League komend seizoen van start gaat. Op 15 mei werd er gestemd voor zestien clubs, maar daar lijkt een aantal clubs zich achteraf niet in te kunnen vinden. Cercle Brugge, bijvoorbeeld. Onze stadgenoot plaatst een voorstel op de agenda van de Algemene Vergadering van de Pro League om alsnog over te schakelen naar een ander format. De topclubs zouden het niet warm of koud krijgen van dat voorstel.

Dat zinspeelt Het Laatste Nieuws. Het voorstel van Cercle Brugge luidt als volgt: een competitie met 20 clubs. Dat zou betekenen dat Waasland-Beveren geen niveau lager hoeft te spelen en Beerschot, OHL, Westerlo en Union zich melden in de hoogste klasse. ‘Navraag leert dat het onverwachte idee van Cercle bij de grote kanonnen alvast niet erg au sérieux genomen wordt’, schrijft het dagblad.

”Wij rekenen op het gezond verstand van iedereen, ook al zal ons voorstel niet overal enthousiast onthaald worden”, vertelt Vincent Goemaere, voorzitter van Cercle. Commentator/analist Peter Vandenbempt denkt dat het de meeste clubs ergens anders om gaat, vertelde hij bij Sporza. ”Als er een consensus komt, dan wel eentje waarbij Club toch zijn titel behoudt, want er zijn nog altijd een paar clubs die stiekem hopen op een annulering van de competitie, waarbij Club zijn titel verliest.”

Dat spreekt Goemaere weer tegen. ”Ik wil wel duidelijk stellen dat het ons er niet om te doen is om de Algemene Vergadering van 15 mei te laten annuleren, en dus al helemaal niet om Club Brugge van de titel te beroven, zoals door sommigen wordt gesuggereerd.”

Meervoudige stemrecht

Het voorstel om over te schakelen naar 20 clubs is niet het enige wat Cercle komende vrijdag op tafel brengt. De club hoopt ook op afschaffing van het meervoudige stemrecht. ”Nu hebben de G5 elk drie stemmen, de K11 elk twee en de teams van 1B elk één. Ons lijkt ‘1 club, 1 stem’ de enige rechtvaardige wijze van besluitvorming”, aldus Goemaere.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws