Foto: ©Blue Army

Stijn Stijnen wil met Mannaert en Verhaeghe aan tafel zitten om over het verleden te praten

Het einde van doelman Stijn Stijnen bij Club Brugge was er eentje in mineur. Toch weet Stijnen het huidige blauwzwart nog altijd te appreciëren.

“Als je ergens lang bent, zoals ik in Brugge, zie je de schoonheid niet meer. Elke steen die je opraapt, heb je al honderd keer in je handen gehad. Mijn laatste jaar was dat zo. Dan sluipt er nonchalance in”, zegt Stijn Stijnen in Het Belang van Limburg. “De dag dat Pol Jonckheere als voorzitter ontslagen werd, heeft hij om half twee ‘s nachts gebeld om mij te verwittigen dat ik de volgende zou zijn. Club én ik beseften dat het verhaal voorbij was. Alleen had het afscheid anders kunnen zijn, in plaats van dat geforceerde vertrek. Waarom hebben we elkaar niet uitgenodigd en eens vlakaf gezegd hoe het zat?”

Wat er precies gezegd is, zal nooit geweten zijn. “Daar zijn afspraken over gemaakt. Een daarvan is dat we niet negatief over elkaar spreken. Maar als er toen een akkoord werd gevonden, was dat omdat beide partijen rechten hebben. Zet die rechten naast wat er zogezegd gebeurd zou zijn en dan zou ik geen rechten hebben gehad. Dat is belangrijk om te onthouden.”

Stijnen zit nog altijd met de ambitie om trainer te worden, nadat hij eerder al geweigerd had om keeperstrainer te worden bij Leko. Dat interesseerde hem niet, hij wil hoofdtrainer worden. In België als het kan, in het buitenland als het moet. “Ik ben ook zeker dat het huidige sterk duo, Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe, daar niet achter zat. Ik verwijt hen niets. Het sportief beleid zat toen bij Sven Vermant en Henk Mariman. Ach, wie mij kent, weet hoe het zit. Dat is wat telt. Er komt een dag dat ik aan tafel zal zitten met Mannaert en Verhaeghe. Niet in functie van een nieuw verblijf daar. Maar ooit wil ik dat we er toch nog eens over praten.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws