Foto: ©Blue Army

Sterkhouder bevestigt buitenlandse interesse

Club Brugge maakte een ijzersterk seizoen door in eigen land. De club werd uiteindelijk uitgeroepen tot landskampioen en dat heeft het vooral te danken aan de uitblinkende defensie. In 27 competitiewedstrijden hoefde doelman Simon Mignolet slechts veertien keer te vissen. Ook Simon Deli ontpopte zich in zijn eerste seizoen tot ware sterkhouder. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De verdediger spreekt van interesse van meerdere buitenlandse clubs.

Dat vertelt de verdediger in gesprek met La 3, een Ivoriaanse zender. ”Op dit moment speel ik voor Club Brugge. Maar er wordt zeker gepolst door club uit grote landen, met name Italië, Spanje en Engeland.” Deli ziet zichzelf wel voetballen onder de Spaanse zon. ”Ik zie mezelf het meest in Spanje, want hun voetbalfilosofie bevalt me het meest.”

Anderen zien hem, vanwege zijn fysiek, waarschijnlijk eerder in Engeland spelen. ”Met mijn postuur pas ik wel meer in Engeland, want daar gaat het er fysieker aan toe. Maar ik houd van La Liga, want ik speel graag voetbal.” Deli kwam afgelopen zomer over van Slavia Praag. Club betaalde een transfersom van 2,5 miljoen euro. Een koopje, blijkt.

Deli is niet de enige verdediger van Club Brugge die zich in de belangstelling van buitenlandse clubs heeft gespeeld. Ook Clinton Mata kan rekenen op serieuze belangstelling. De rechtsback en tevens Speler van het Jaar wordt door de media vooral in verband gebracht met een vertrek naar Duitsland. Hertha BSC zou daar één van de geïnteresseerden zijn.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws