Foto: ©Blue Army

Spelers van blauwzwart staan scherper dan ooit

Maandag staan de spelers van Club Brugge opnieuw op het veld. En volgens Eddie Rob, de physical coach van blauwzwart, staan ze scherper dan ooit.

De coronacrisis en de aanhoudende onzekerheid of er al dan niet nog gevoetbald ging worden, zorgde ervoor dat Club Brugge zijn spelers individueel liet blijven werken aan hun conditie. Physical coach Eddie Rob was de voorbije maanden dan ook de belangrijkste schakel.

“We willen onze voetballers trainen als atleten”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. “Elke dag stuurden ze me hun feedback door. Wat ze gedaan hadden en hoe ze zich daarbij voelden. De spelers zijn al die tijd heel gemotiveerd gebleven en waren vragende partij om meer te doen. Dat was ook nodig omdat de wedstrijden waren weggevallen en we in het begin klaar moesten zijn om op elk moment weer te beginnen voetballen.”

“We hebben de gewoonte de spelers individueel te begeleiden op Club, maar hebben dat nu nog meer gedaan. Als je tijdens het seizoen een oefening op balbezit hebt, kan je niet individualiseren. Dat kon nu wel. We hebben hun fysieke grenzen proberen op te schuiven. Toen we weer in kleine groep konden beginnen trainen zijn we op dezelfde weg doorgegaan. We stelden vast dat de spelers de intensiteit langer konden volhouden. Niet dat ze daarom meer liepen, maar wel dat ze dat konden doen aan hogere snelheid.”

En Ruud Vormer gaf ook daarbij het goede voorbeeld. “Ruud heeft meer gedaan dan wat we van hem gevraagd hebben. Als de trainer zegt dat hij zijn carrière mogelijk met een of twee jaar kan verlengen, komt dat door het werk dat hij de voorbije maanden heeft gedaan. Ook Simon Mignolet is iemand die onvermoeibaar elke dag komt trainen. Simon is een soldaat, hij stopt nooit. Terwijl we spreken zie ik hem even verderop in onze fitness zitten.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws