Gouden Schoen Hans vanaken
Hans Vanaken met zijn Gouden Schoen - © Sebastien Smets/Photo News
© Sebastien Smets/Photo News

Filip Joos vergelijkt Duits toptalent Harvetz met Vanaken

Gezien zijn leeftijd is het nog rechtvaardig om hem een talent te noemen, maar Kai Havertz is inmiddels veel meer dan dat. De 20-jarige Duitser van Bayer Leverkusen maakte voor de coronacrisis al veel indruk en zet die lijn sinds de hervatting moeiteloos door. Dat ziet ook Filip Joos. De analist doet hem denken aan Hans Vanaken. ”Al moet je Vanaken misschien met Havertz vergelijken.”

Bayer Leverkusen, de huidige nummer vijf van Duitsland, hervatte de competitie op 18 mei met een bezoek aan Werder Bremen. In het Weserstadion liet Havertz direct zien waarom hij zo gewild is door de Europese top. Met twee knappe doelpunten leverde hij een grote bijdrage aan de 1-4 overwinning. Ook een week later, in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach, was hij met wederom twee doelpunten de grote man aan Bayer-zijde.

Joos bewondert de Duitser. Zijn spel doet hem dus denken aan Vanaken. ”Havertz is een stilist, erg mooi om naar te kijken. Ik vergelijk hem wel eens met Vanaken, al moet je Vanaken misschien met Havertz vergelijken”, vertelt de analist bij Sporza.

”Ook de jonge Duitser lijkt op het eerste gezicht een valse trage. Als hij aan de bal is, lijkt de film in slow-motion te draaien, maar vergis je niet: Hij is een van de snelste spelers van Leverkusen. Zeker naarmate de wedstrijd vordert. Dan doet hij ploegen pijn.”

Zaterdagmiddag zullen de ogen bij Bayer Leverkusen wederom gericht zijn op Havertz. De nummer vijf krijgt bezoek van niemand minder dan Bayern München, de koploper. München zou zomaar eens Havertz zijn volgende bestemming kunnen zijn. Het is geen geheim dat Der Rekordmeister gecharmeerd is van de smaakmaker van Leverkusen.

Voor de geïnteresseerden: de kraker tussen Leverkusen en Bayern München begint om 15.30 uur.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws