DOHA, QATAR - JANUARY 9 : Eduard Sobol defender of Club Brugge scores and celebrates pictured during the friendly match between Club Brugge and PSV Eindhoven during the winter camp in Doha , on January 09, 2020 in Doha, Qatar, 9/01/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Photo news

Sobol vindt het niet erg om nog een jaar op huurbasis te spelen

Wat transfers betreft is het nog erg rustig rondom Club Brugge. Hoewel er voldoende geruchten de ronde doen, huurt de landskampioen voorlopig alleen Eduard Sobol nog een jaartje van Shaktar Donestk. De Belgen hadden de optie om hem definitief over te nemen, maar besloten dat uiteindelijk niet te doen.

Sobol groeide in zijn eerste jaar in Brugge uit tot basisspeler. Philippe Clement was zo tevreden over de vleugelverdediger, dat hij een vernieuwde samenwerking wel zag zitten. Tot een definitieve transfer kwam het (nog) niet, maar dat vindt Sobol niet erg, vertelt hij in gesprek met het Oekraïense UA-Football. ”Het afkoopbedrag is hetzelfde gebleven, namelijk vier miljoen. Ik ben niet teleurgesteld met deze deal tussen de twee clubs. Ik wachtte gewoon af en bleef ondertussen praten met de coach en voorzitter. Voor hen ben ik een speler van Club Brugge, ze zijn blij dat ik blijf.”

Club Brugge is niet de eerste club waar Sobol op huurbasis zijn minuten voor maakt. Shaktar Donestk verhuurde hem in het verleden al aan onder meer Slavia Praag en Jablonec. Hoewel Club zijn aankoopoptie dus nog niet wilde lichten, rekent Sobol er op dat hij ook na volgend seizoen in het Jan Breydelstadion speelt. ”Ik associeer mijn toekomst met Club Brugge en wil er alles aan doen om hier zo lang mogelijk te blijven. Dit is de beste periode van mijn carrière in de afgelopen jaren. Ik ben blij hier te zijn en voor zo’n club in zo’n competitie te kunnen spelen.”

Sobol kwam het afgelopen seizoen tot 36 officiële wedstrijden. Daarin kwam hij geen keer tot scoren, maar leverde hij wel vier assists. Hij produceerde wel een geweldige treffer tijdens het trainingskamp in Qatar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws