v.l. Thorgan Hazard, Thomas Meunier (Paris) Dortmund, 18.02.2020, Fussball, Champions League, Achtelfinale Hinspiel, Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain 2:1 ! only BELGIUM !
© TimGroothuis/Witters Sport /Photo News

Oud Club Brugge-speler Meunier kiest voor Dortmund

Oud Club Brugge-speler Thomas Meunier heeft een nieuwe club. Het was een lange tijd de vraag waar de Belg waar zijn loopbaan zou vervolgen, maar aan die onduidelijkheid is een einde gekomen. Meunier zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Borussia Dortmund.

Meunier verruilde Club Brugge in de zomer van 2016 voor Paris Saint-Germain. Ondanks de aanwezigheid van Dani Alves kwam de Belg in zijn eerste seizoen tot 36 officiële wedstrijden. Hij groeide de afgelopen jaren uit tot basisspeler en belangrijke kracht van PSG.

In Parijs veroverde Meunier onder meer drie keer het landskampioenschap. Desondanks besloot hij na afloop van dit seizoen transfervrij te vertrekken. De rechtsback was in het bezit van een aflopend contract, maar zag geen heil in een langere samenwerking. Hij had de clubs voor het uitkiezen. Zo werden Manchester United, Tottenham Hotspur, Bayern München, Chelsea, Inter en Napoli allemaal genoemd als mogelijk nieuwe bestemmingen.

Zijn keuze viel echter uiteindelijk op Borussia Dortmund. De nummer twee van Duitsland maakte donderdagmiddag nieuws van de komst van de Rode Duivel. Meunier tekent tot de zomer van 2024. In Dortmund wordt hij teamgenoot van landgenoten Axel Witsel en Thorgan Hazard.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws