Foto: ©Blue Army

Ontevreden fan stuurt Economische Inspectie op Club Brugge af

Een ontevreden fan die het niet eens is met de forfaitaire compensatie van 25 euro voor de afgelaste play-offwedstrijden zorgt ervoor dat de Economische Inspectie bij blauwzwart passeert.

“Blauwzwart vergoedt elke abonnee, ongeacht de prijs van zijn seizoenskaart, met een eenmalig vast bedrag van 25 euro, gestort op zijn Club ID-kaart komend seizoen”, legt Het Laatste Nieuws de getroffen regeling nog eens uit. “Een terugbetaling van 5 euro per match dus. Wie zijn abo niet verlengt, krijgt die 25 euro niet. Club verlengde wel de voorrangsperiode waardoor alle abo’s goedkoper werden. En het resterende geld op de ID-kaart wordt overgezet naar volgend seizoen.”

Het merendeel van de fans aanvaardde die regeling, sommige fans vonden die 25 euro zelfs niet nodig. Maar voor één supporter was dat niet genoeg. Hij wilde een terugbetaling, netjes verrekend volgens het aantal wedstrijden. Dat kwam op 155 euro. Of een voucher voor vijf toekomstige thuisduels. Maar daar ging Club Brugge niet op in. Blauwzwart vertelde aan Het Laatste Nieuws dat de regeling voor iedereen dezelfde moet zijn, ook al is er in volle coronatijd een wet gestemd die terugbetaling via een voucher eigenlijk verplicht maakt.

“Ik ben een fatsoenlijke fan die staat op waarden. Het was alsof ze mijn clubhart eruit gerukt hebben”, vertelt hij. De zaak stuurde hij door naar de Inspectie van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie. En die nemen de zaak zeer ernstig. Ook Test Aankoop bevestigde aan de fan dat hij recht heeft op minstens een voucher.

De fan sluit zelfs een bezoek aan de rechtbank niet uit, ook al gaat het meer om het principe dan om de centen. “Maar eigenlijk is het een hold-up. Stel dat elke gemiddelde abonnee 100 euro derft, spreken we bij meer dan 20.000 abonnees over 2 miljoen euro.”

Reacties

guest
3 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws