Foto: ©Blue Army

Niemand wil in augustus tegen Club Brugge

Kalenderverantwoordelijke Nils Van Brantegem liet de eersteklassers een lijstje maken met drie clubs waartegen ze niet in augustus willen spelen.

Door de nasleep van de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus is publiek tot eind augustus verboden voor sportmanifestaties.

Elke ploeg mocht drie andere teams oplijsten waartegen ze niet in augustus wilden spelen in eigen huis. “Op die manier wilde ik de clubs toch helpen om hun inkomstenverlies te beperken”, zegt Van Brantegem aan Het Nieuwsblad.

Niemand wil in eigen huis tegen Club Brugge en Anderlecht spelen in augustus. Dat heeft vooral met inkomsten te maken, want een thuiswedstrijd tegen ploegen als Club leveren al snel 5.000 extra verkochte tickets op.

Toch is het onmogelijk om daaraan te voldoen, want blauwzwart moet in augustus hoe dan ook twee keer buitenshuis spelen. “Er gaan dus al zeker vier clubs ongelukkig zijn”, zegt Van Brantegem. “De universiteit heeft voor mij berekend dat er in totaal zo’n zeven teams ongelukkig zullen zijn. Maar: we houden sowieso rekening met twee van de drie voorkeuren.”

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws