Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Peter De Voecht / Photonews

Mignolet volgt trainerscursus: ”Ik heb al behoorlijk wat bijgeleerd”

Sinds zijn komst afgelopen zomer is Simon Mignolet niet meer weg te denken onder de lat van Club Brugge. Mede dankzij een uitblinkende doelman verzekerde Blauw-Zwart zich uiteindelijk van zijn zestiende landstitel. Met zijn 32 jaar kan Mignolet nog veel seizoenen mee op het hoogste niveau, maar hij ordent zich langzaamaan al op zijn carrière naast het veld. Hij is één van de 23 Rode Duivels die zich heeft ingeschreven voor een trainerscursus.

De Rode Duivels volgen een specifieke UEFA B en A trainerscursus voor internationals, is te lezen op de website van de KBVB. In samenwerking met Voetbal Vlaanderen (via de Vlaamse Trainersschool) en ACFF stoomt de KBVB de Rode Duivels klaar voor het leven na hun spelerscarrière. De cursus loopt over twee tot drie seizoenen en had eigenlijk plaats moet vinden tijdens stages van de nationale ploegen in Tubeke. Door de coronacrisis moest daar een streep door worden gezet en moeten de spelers dit nu thuis van achter hun computer doen.

De Rode Duivels die in aanmerking komen voor de opleiding zijn spelers met 50 of meer interlands of spelers die deel uitmaakten van de selectie op weg naar of op het succesvolle WK 2018. Ook spelers die deel uitmaakten van deze generatie bij de nationale (jeugd)ploegen en minstens 20 A-interlands hebben verzameld, horen daarbij.

Positief

Daartoe behoort dus ook Mignolet, die 23 interlands achter zijn naam heeft staan en als reservedoelman aanwezig was in Rusland. De doelman van Club vertelt op de website van de voetbalbond erg opgetogen te zijn over dit initiatief. ”Mijn ervaring hiermee is alvast erg positief. Zelfs nu we hier in moeilijkere omstandigheden aan werken. De oplossing met cursussen in groep werkt goed en door de individuele taken die we krijgen blijven we geëngageerd. Zelf heb ik al behoorlijk wat bijgeleerd en kijk ik al uit naar de volgende sessie.”

Ook Thomas Meunier, die Club in de zomer van 2016 verruilde voor Paris Saint-Germain, heeft zich ingeschreven voor de cursus. De volledige lijst kun je uiteraard vinden op de website van de KBVB.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws