GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Mignolet over uitstel EK: ”Hopelijk blijft iedereen gespaard van blessures”

Europa keek een lange tijd uit naar het kampioenschap dat deze zomer in verschillende landen gespeeld had moeten worden. Het EK 2020 beloofde een spannende strijd te worden, met veel kanshebbers voor de eindzege. Daartoe behoorde ook België. Voor de Rode Duivels was het toernooi het uitgelezen moment om toe te slaan. Het coronavirus zette er echter al snel een streep door. Geen drama, volgens Simon Mignolet. ”Eén jaar verschil zou geen slechte zaak mogen zijn.”

De doelman van Club Brugge mocht zich door een sterk seizoen opmaken voor een nieuw eindtoernooi. Het EK had alweer zijn vierde eindtoernooi met de Rode Duivels moeten worden. Hoewel hij de voorgaande geen minuut in actie kwam, kan hij wel zeggen dat hij er ‘gewoon’ bij was. Hij vindt het uiteraard jammer dat het toernooi deze zomer niet doorgaat. ”Het is erg spijtig dat we niet kunnen spelen, maar dat moeten we in de huidige omstandigheden gewoon accepteren”, vertelt de doelman in gesprek met Sporza.

Eigen schema

Met spelers als Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois had België zeer waarschijnlijk weer een goede kans om ver te komen. Twee jaar geleden was het land dichtbij de finale van het WK in Rusland. ”Zeker met deze generatie kijk je als voetballer toch wel uit naar zo’n toernooi. Er zijn nu nog geen berichtjes gestuurd in de WhatsApp-groep van de Rode Duivels. Iedereen is nu met zijn eigen schema bezig. Sommige jongens bereiden zich voor op een wedstrijd met hun club. Zelf begin ik volgende week ook opnieuw te trainen”, aldus Mignolet.

Mignolet redt spectaculair op een poging van een speler van Genk. © Photo News

Het is alweer een tijdje geleden dat de Rode Duivels bij elkaar waren. De laatste interland dateert van 19 november 2019, een 6-1 overwinning op Cyprus, met Mignolet onder de lat. ”Het is wel spijtig dat we niet kunnen samenkomen, want dat is al even geleden. Of het uitstel een goeie of slechte zaak is voor ons? Dat is moeilijk te zeggen. Eén jaar verschil zou zeker geen slechte zaak mogen zijn.”

Een fitte Hazard

”Het is natuurlijk elk jaar anders wie wanneer in topvorm is en wie er misschien geblesseerd is. Hopelijk blijft iedereen volgend jaar gespaard van blessures.” Voor België is het vooral te hopen dat Hazard zich weer lekker bezig kan houden met voetballen. Zijn eerste seizoen in Madrid is namelijk nog niet wat hij ervan had verwacht. De sterspeler wordt geplaagd door blessures. Zondagavond is hij wellicht weer van de partij, als Real Madrid de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Eibar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws