Foto: ©Blue Army

‘Italiaanse interesse voor parel van de jeugdopleiding

Het sterke seizoen dat Club Brugge kende in eigen land is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Meerdere spelers kunnen rekenen op serieuze belangstelling. Clinton Mata, Simon Deli en Emmanuel Dennis kunnen verkassen naar een Europese topcompetitie en naar verluid zou ook Charles De Ketelaere zich in de kijker hebben gespeeld.

Zo zou Atalanta een samenwerking met de 19-jarige De Ketelaere wel zien zitten. Volgens het Italiaanse Calcio Line past de aanvallende middenvelder volledig in de kwalitatieve scouting van de huidige nummer vier van Italië. Atalanta zou naar verluid 12 miljoen euro overhebben voor zijn komst.

De Italianen maken een sterk seizoen door. In zowel competitie- als Europees verband maakt Atalanta veel indruk. In de achtste finales van de Champions League rekende het nog simpel en overtuigend af met Valencia. Na een 4-1 overwinning in Italië, werden de Spanjaarden ook in eigen huis verslagen: 3-4.

Pareltje

De Ketelaere stond te boek als één van de grootste talenten van de jeugdopleiding. Het kon dan ook niet lang meer duren voordat hij zijn debuut zou maken in de hoofdmacht, was de verwachting. Afgelopen zomer sloot hij aan bij het elftal van Philippe Clement. Hij moest echter nog wel even wachten op zijn grote debuut. Dat maakte hij op 22 oktober 2019, in de thuiswedstrijd tegen PSG in de groepsfase van de Champions League. De jongeling ontwikkelde zich vervolgens razendsnel en kwam uiteindelijk tot 24 officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws