Foto: ©Blue Army

‘Hertha vindt in Nederland goedkoper alternatief voor Mata’

De kans dat Clinton Mata deze zomer vertrekt, is aanzienlijk te noemen. De rechtsachter van Club Brugge heeft zich in de belangstelling gespeeld van meerdere Duitse ploegen, waaronder Hertha BSC. De hoofdstedelingen zien het zeker zitten in Mata, maar hebben ondertussen ook een andere rechtsachter op het oog: Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen.

Dit weekend meldde Nieuwsblad dat Club Brugge niets weet van de vermeende interesse van Hertha. Volgens Het Laatste Nieuws is de landskampioen daar wel degelijk van op de hoogte. Mocht het tot een vertrek van Mata komen, hoopt Club ‘dubbele cijfers‘ te ontvangen.

De kans dat de rechtsachter naar de huidige nummer negen van Duitsland trekt, lijkt echter een stuk kleiner te zijn geworden. Volgens het Duitse Bild heeft de club haar ogen gericht op Zeefuik, één van de revelaties van de Nederlandse Eredivisie. De 22-jarige rechtsachter maakt een stormachtige ontwikkeling door in het Noorden van Nederland. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, alvorens hij in juli 2018 definitief de overstap maakte naar FC Groningen. Daar speelde hij zich al snel in de basis en maakt hij indruk met zijn power en rushes over de rechterflank.

Zeefuik staat open voor een nieuw avontuur. Hij zou ‘slechts’ drie miljoen euro moeten kosten. Voor Groningse begrippen een klapper op de transfermarkt, maar voor Hertha waarschijnlijk een stuk goedkoper dan Mata.

Geld zal overigens niet het probleem zijn in Berlijn. Naar verluid wil eigenaar Lars Windhorst deze zomer nog eens 150 miljoen euro in de club pompen.

Hertha zou echter niet de enige Duitse ploeg zijn die jaagt op de handtekening van Mata. Meerdere ploegen uit de Bundesliga azen op zijn handtekening, weet Het Laatste Nieuws.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws