Simon Mignolet is een Club Brugge speler
Westkapelle,BELGIUM, AUGUST 5: Bart Verhaeghe president of Club Bruges signs the transferdocuments of Simon Mignolet from Liverpool to Club Bruges. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Drukke zomer: Belgische transfermarkt opgesplitst in twee periodes

We hebben er lang op moeten wachten, maar deze week stond de selectie van Club Brugge eindelijk weer op het trainingsveld. Het is echter nog wachten op de eerste nieuwe gezichten. Die kunnen ook begin oktober nog verwelkomd worden. De Belgische transfermarkt wordt opgesplitst in twee periodes, bevestigde de Hoge Raad van de KBVB.

De UEFA adviseerde onlangs al zijn leden om de transfermarkt open te houden tot 5 oktober. Een dag later ligt namelijk de deadline voor clubs om spelers in te schrijven voor de Champions League en Europa League.

Dat bracht de Pro League op het idee om de zomerse transfermarkt in twee periodes op te splitsen. Het voorstel werd op tafel gelegd en donderdag bevestigd door de Hoge Raad van de KBVB.

In tegenstelling tot de voorgaande transferperiodes gaat de komende 7 juli van start. Dus niet op 1 juli. Het eerste deel sluit vervolgens zijn deuren, zoals gewoonlijk, op 31 augustus. Wanneer het tweede deel van start gaat, is nog niet bekend. De verwachting is dat de tweede transferperiode nog eens zo’n vier weken zal duren. Vermoedelijk zal die op 5 oktober sluiten, om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de belangrijkste Europese topcompetities.

Mutaties

Club Brugge hield zich vooralsnog rustig op de transfermarkt. De landskampioen verzekerde zich alleen nog een jaar van Eduard Sobol. De vleugelverdediger wordt nog een jaar gehuurd van Shaktar Donetsk. De verwachting is echter dat er nog wel enkele mutaties zullen plaatshebben in de selectie. Zo zouden onder meer Clinton Mata en Emmanuel Dennis kunnen rekenen op buitenlandse interesse. Trainer Philippe Clement verwacht echter geen leegloop, liet hij deze week weten aan Sporza.

Club Brugge deed voorlopig alleen nog zaken met Shaktar Donestk: de club huurt Sobol nog een jaar. ©Photonews

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws