Emmanuel Dennis (Brujas KV) celebrates his goal which made it (0,2) UCL Champions League match between Real Madrid vs Brujas KV at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, October 1, 2019 . FOOTBALL : Real Madrid vs Club Bruges - Ligue des Champions - Madrid - 01/10/2019 © PanoramiC ! only BELGIUM !
©Panoramic / Photo News

‘Club is een geweldige machine geworden’

Club Brugge maakte het afgelopen seizoen veel indruk in de Jupiler Pro League. Het elftal van Philippe Clement werd nog net niet met twee vingers in de neus kampioen. Ook voor volgend seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen. ”Zij gaan iedereen in België vermorzelen.

Club Brugge bekroonde zich met 70 punten uit 29 wedstrijden voor het tweede opeenvolgende seizoen tot landskampioen. Met een voorsprong van vijftien punten op nummer twee KAA Gent bestond er uiteraard geen reden om te twijfelen aan de beslissing van de Pro League om Club tot kampioen uit te roepen.

Hoewel Blauw-Zwart zich gedeisd houdt op de transfermarkt, het huurde vooralsnog alleen Eduard Sobol voor nog een jaartje, is men het er wel over eens wie de belangrijkste titelkandidaat is. In gesprek met Het Laatste Nieuws blies analist Marc Degryse nog eens het loftrompet over Club Brugge. ”Het is een geweldige machine geworden, met straks ook nog een nieuw stadion. Zij gaan iedereen in België vermorzelen.”

Concurrentie

Volgens Degryse gaat KAA Gent er wel alles aan doen om het Club Brugge zo moeilijk mogelijk te maken. In tegenstelling tot de landskampioen, lieten de Buffalo’s al flink van zich horen op de transfermarkt. Zo versterkte de nummer twee van afgelopen seizoen zich al met Núrio Fortuna, Dino Arslanagic, Jordan Botaka, Mathéo Parmentier en Davy Roef.

”Dat er uit de transfers van AA Gent ambitie spreekt? Ja. AA Gent gaat voor de titel en dat vind ik wel mooi”, zei Degryse onlangs in gesprek met Het Laatste Nieuws. ”Als ze zoveel investeren, denk ik dat ze er alles aan zullen doen om Jonathan David te houden.”

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws