Club Brugge vreest vertrek sterkhouders

Foto: ©Blue Army

Club Brugge kende een sterk seizoen in eigen land. De landskampioen verzamelde 70 punten, vond 58 keer het net en kreeg slechts 14 tegendoelpunten te verwerken. De prestaties van het elftal van Philippe Clement zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Meerdere clubs uit de grote competities jagen op onze sterkhouders. Club vreest dan ook een flinke kwaliteitsverlies.

Dat de nummer een van België slechts 14 tegendoelpunten kreeg te verwerken, was niet alleen de verdienste van doelman Simon Mignolet. De 32-jarige sluitpost kon bouwen op een zeer betrouwbare defensie. In eigen land dan, want in Europees verband liet de verdediging heel wat steken vallen. De buitenlandse clubs lijken echter niet heel veel waarde te hechten aan de optredens in de Champions en Europa League, want Clinton Mata en Simon Deli worden nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit het Jan Breydelstadion.

In de zomer van 2018 verruilde Mata Chaleroi voor Club Brugge. Zijn eerste seizoen verliep echter niet zoals hij had gehoopt. De rechtsback werd geplaagd door blessures en was slechts bij vlagen in staat om zijn kunsten te vertonen. Het afgelopen seizoen was hij niet meer weg te denken uit de basis. Met zijn power en rushes over de rechterflank was zijn directe tegenstander drukker met hem dan andersom.

Clinton Mata. – Photonews

Deli

Waar Mata zeker nog aan kan werken, is zijn rendement. Twee assists in 25 competitiewedstrijden is eigenlijk te mager voor de rechtsachter van de landskampioen. Verdedigend liet hij daarentegen weinig steken vallen, mede dankzij Deli. De Ivoriaan liep de gaten dicht die Mata achterliet als hij weer eens ten aanval trok. Met zijn kracht bezorgde hij zijn directe tegenstanders lastige middagen en avonden, maar ook voetballend droeg hij zijn steentje bij. Daarnaast was hij ook met zijn gevaar in de lucht een belangrijk wapen van Club. Dat bewees hij onder meer in de thuiswedstrijd tegen Genk.

De kans is aanwezig dat Deli na één seizoen alweer vertrekt uit Brugge. De verdediger bevestigde in gesprek met LA 3, een Ivoriaanse zender, dat hij op interesse uit het buitenland kan rekenen. ”Er wordt zeker gepolst door clubs uit grote landen, met name Italië, Spanje en Engeland.” Ook Mata kan rekenen op buitenlandse belangstelling, voornamelijk uit Duitsland. Hertha BSC zou de belangrijkste kandidaat zijn om hem over te nemen, maar de hoofdstedelingen zouden ook Deyovaisio Zeefuik, rechtsachter van FC Groningen, op de korrel hebben.

Mocht Mata willen vertrekken, hoopt Club ‘dubbele cijfers’ te ontvangen. De Angolees is volgens Transfermarkt 8 miljoen euro waard. Brugge zou dus hopen op een bedrag dat de 20 miljoen euro nadert. Een bedrag waar ze bij Hertha BSC in ieder geval niet van zullen schrikken. Naar verluid zou eigenaar Lars Windhorst nog eens 150 miljoen euro in de club willen investeren.

Dennis

Een speler waar Club Brugge sowieso een hoog bedrag voor hoopt te ontvangen, is Emmanuel Dennis. De rappe aanvaller kende een wisselvallig seizoen, met uitschieters in de Champions en Europa League tegen respectievelijk Real Madrid en Manchester United. Dennis kan rekenen op interesse uit Engeland. Waar in een eerder stadium Arsenal al als mogelijk nieuwe bestemming werd genoemd, zou ook Newcastle United het zien zitten in de 22-jarige Nigeriaan.

Evenals Hertha BSC heeft Newcastle United torenhoge ambities. De club wil die ambities graag kracht bijzetten door nieuwe ‘sterren’ binnen te halen. Ze aast op Philippe Coutinho, maar heeft naar verluid ook een aardig zak geld over voor Dennis. Volgens Britse media zou de huidige nummer dertien maar liefst 28 miljoen euro willen overmaken naar Club.

Dennis viert een treffer.

Blauwzwart lijkt echter tot na de bekerfinale van 1 augustus te willen wachten met de verkoop van spelers. De FIFA maakte deze week bekend dat alle wedstrijden met betrekking tot dit seizoen afgewerkt moeten worden met spelers die onder contract staan. Mocht Club een sterkhouder voor de bekerfinale laten vertrekken en een opvolger binnenhalen, mag hij dus niet spelen tegen Royal Antwerp.

Wat de komende tijd ook mag brengen, het belooft een hectische periode te worden.

Laatste nieuws

All Blues Day live te volgen via Facebook en YouTube

Club Brugge doet vanavond een nieuwe gooi naar de koppositie. Philippe Clement en de zijnen hadden de hoogste plek onlangs nog in...

Rival Watch: Dortmund op bezoek bij promovendus

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor Club Brugge. Veel tijd om op adem te komen is er dus niet....

Pro League wijst uitstelverzoek KV Mechelen van de hand

De ontmoeting tussen Club Brugge en KV Mechelen zaterdagavond gaat 'gewoon' door. De bezoekende club zag het duel het liefst uitgesteld worden,...

Beste CL-start in jaren voor Club Brugge

Club Brugge pakte woensdagavond een verdiend punt tegen Lazio, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg van Philippe Clement...

‘Het zegt veel dat we niet tevreden zijn met het gelijkspel’

Met een benutte strafschop kort voor rust bezorgde Hans Vanaken Club Brugge een verdiend punt. De middenvelder realiseerde zich na afloop echter...

Laatste Nieuws

All Blues Day live te volgen via Facebook en YouTube

Club Brugge doet vanavond een nieuwe gooi naar de koppositie. Philippe Clement en de zijnen hadden de hoogste plek onlangs nog in...

Rival Watch: Dortmund op bezoek bij promovendus

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op voor Club Brugge. Veel tijd om op adem te komen is er dus niet....

Pro League wijst uitstelverzoek KV Mechelen van de hand

De ontmoeting tussen Club Brugge en KV Mechelen zaterdagavond gaat 'gewoon' door. De bezoekende club zag het duel het liefst uitgesteld worden,...

Beste CL-start in jaren voor Club Brugge

Club Brugge pakte woensdagavond een verdiend punt tegen Lazio, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. De ploeg van Philippe Clement...

‘Het zegt veel dat we niet tevreden zijn met het gelijkspel’

Met een benutte strafschop kort voor rust bezorgde Hans Vanaken Club Brugge een verdiend punt. De middenvelder realiseerde zich na afloop echter...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Oplossing stadiondossier voorgesteld door Groen: “Club Brugge eigenaar, Cercle huurder”

De Brugse oppositiepartij Groen heeft volgens Het Laatste Nieuws de oplossing gevonden voor het stadiondossier van Club Brugge. Groen stelt voor om...

Club-huurling Openda maakt opnieuw indruk bij Vitesse

De revelatie van Club Brugge is dit seizoen niet actief op Jan Breydel, maar in Arnhem. Loïs Openda vertrok van de zomer...

Opvallend: ‘Club Brugge traint zonder resultaat coronatests van UEFA’

Club Brugge is met een volledige groep aan de laatste training begonnen voor het Champions League-duel tegen Lazio komende woensdag, dat meldt...

Historie tegen Italiaanse ploegen: die ene treffer van Mendoza

Na de zege tegen Zenit in het eerste duel in de groepsfase van de Champions League bevond Club Brugge zich een aantal...

Wissel van Lang leidt tot onbegrip bij fans

Philippe Clement verraste door tijdens het bezoek aan OH Leuven Ruud Vormer, Charles de Ketelaere en Emmanuel Dennis op te bank te...