Foto: ©Blauwzwartfans

Club Brugge krijgt minder geld in Champions League: ‘Vijf jaar verlagen’

De coronacrisis laat overal zijn sporen na. Ook in de Europese competities zoals de Champions League en Europe League moet worden bespaard. Volgens een simulatie zouden deelnemers aan de poulefase zo’n 1,1 miljoen euro minder opstrijken.

De UEFA heeft een verlies van zo’n 500 miljoen euro berekend. “Aanvankelijk hield de UEFA rekening met een verlies van 700 à 900 miljoen euro”, vertelt Michael Verschueren, bestuurslid van de UEFA Club Competitions. “Maar aangezien het virus nu meer onder controle lijkt en de Champions League en Europa League straks kunnen worden afgewerkt in Lissabon en Duitsland, is de schade iets beperkter.”

De startpremies zullen daarom de komende vijf jaar verlagen in de Europese competities, laat Het Nieuwsblad weten. Niet spectaculair, maar in de Champions League (Club Brugge en/of KAA Gent) bedraagt het verlies 1,1 miljoen euro per club en in de Europa League (Charleroi, Antwerp en/of Standard) 300.000 euro. Ook zal Club Brugge 1,75 miljoen euro moeten storten in het solidariteitsfonds om te delen met de andere Belgische clubs.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws