Foto: ©Blue Army

‘Club Brugge jaagt op 22-jarige Bacuna van Huddersfield’

Het transfergeweld begint langzaamaan los te barsten in de Europese competities. Zo ook in België, waar KAA Gent al flink heeft geïnvesteerd in de selectie. De Buffalo’s hopen daarmee dichter in de buurt van Club Brugge te komen, dat vooralsnog alleen Eduard Sobol voor nog een jaartje huurde. De verwachting is echter dat er nog een aantal mutaties zullen plaatshebben in de selectie van Philippe Clement. Zo wordt Juninho Bacuna genoemd als mogelijke aanwinst.

Dat meldt Voetbal International. Club Brugge zou echter niet de enige geïnteresseerde zijn in de middenvelder van Huddersfield Town. Volgens het Nederlandse medium is de kans aannemelijk dat Bacuna naar Turkije vertrekt. Naast Fenerbahçe en koploper Istanbul Basaksehir zouden meerdere Turkse clubs hem op de korrel hebben. VI meldt ook belangstelling vanuit Griekenland en Rusland.

De 22-jarige Bacuna is bezig aan zijn tweede seizoen bij Huddersfield Town, de nummer 22 van het Championship. Een teleurstellende prestatie van The Terriers, die vorig seizoen nog uitkwamen op het hoogste niveau. Bacuna sluit een vertrek na dit seizoen dan ook zeker niet uit.

Bacuna verruilde FC Groningen in de zomer van 2018 voor zo’n 2,5 miljoen euro voor Huddersfield Town. Dit seizoen kwam hij in 36 competitiewedstrijden tot zes doelpunten en vijf assists. Hij vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van 3,5 miljoen euro. Een van Bacuna zijn kwaliteiten is zijn functionaliteit. Hij wordt weliswaar omschreven als een typische box-to-boxspeler, die van het ene strafschopgebied naar het andere sprint, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten.

View this post on Instagram

🤭

A post shared by Juninho Bacuna (@jbacuna07) on

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws