Foto: ©Blue Army

Blauwzwart zet mes in titelpremies

Club Brugge en de spelers hebben een akkoord gevonden over de premies waarop iedereen recht heeft nu blauwzwart de titel pakte.

In vergelijking met voorgaande titels is dat echter van een heel andere orde, door de coronacrisis. Preud’homme mocht in 2016 2,8 miljoen euro onder zijn spelers verdelen. Leko had in 2018 3,2 miljoen ter beschikking voor de spelersgroep. Nu wordt het totaalbedrag beperkt tot 1,4 miljoen euro.

De bonus wordt via een bepaalde verdeelsleutel toegekend. Wie meer speelt, krijgt ook meer. Clement deed een beroep op maar liefst 28 spelers. De spelersgroep heeft begrip voor de situatie en gaat akkoord met een meer dan gehalveerde titelpremie.

Club Brugge zou door de stopgezette competitie minstens 6 miljoen euro mislopen zijn. Bovendien moest blauwzwart ongeveer 2 miljoen euro afstaan aan de andere Belgische ploegen. Een vast bedrag, maar ook een solidariteitsbijdrage door de crisis.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws