Foto: ©Blue Army

‘Algemene Vergadering Pro League alweer uitgesteld’

De Algemene Vergadering van de Pro League die voor deze vrijdag op het programma stond, is alweer uitgesteld. Althans, dat meldt Sporza. Daar zullen de 11 ‘kleine’ eersteklassers, blij mee zijn. De K11 vroeg aan de Pro League om de Algemene Vergadering uit te stellen. De meeting zou naar verluid verplaatst zijn naar 29 juni.

De eersteklassers zijn het allesbehalve eens over de toekomst van de Jupiler Pro League. Op 15 mei werd er gestemd voor een competitie met zestien ploegen, maar daar konden een aantal clubs zich achteraf toch niet in vinden. Cercle Brugge, bijvoorbeeld. De stadgenoot van Club stelt voor om de competitie de komende twee seizoenen met twintig ploegen af te werken. Dat zou betekenen dat Waasland-Beveren niet degradeert en Beerschot, OHL, Westerlo en Union zich melden in de hoogste klasse.

Het voorstel van Cercle zou echter niet op de support van de topclubs kunnen rekenen. De kleinere clubs zien er meer heil in. Zij denken dat de uitbreiding van zestien naar twintig clubs een aantal juridische procedures oplost, maar realiseren zich ook dat een competitie met twintig ploegen waarschijnlijk op weinig draagvlak kan rekenen.

Door verschillende procedures die tegen het format van volgend seizoen zijn aangespannen, blijft het onduidelijk hoe het seizoen 2020/2021 er in België uit zal zien. Ook daarom vond de K11 het een goed idee om de Algemene Vergadering van morgen uit te stellen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws