Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Photonews

Mignolet pakt eerste titel in hoogste divisie en viert met de papfles in de hand

Mignolet pakte met STVV al eens een titel in ons land, maar dat was nog in de tweede klasse. Met Club Brugge pakt de doelman zijn eerste titel op het hoogste niveau.

“Ik zat thuis in Knokke toen ik het nieuws vernam”, vertelt Mignolet aan Het Belang van Limburg. “Speciaal, want als speler wil je die titel op het veld vieren. Maar het is niet anders. Het belangrijkste is dat dit dubbel en dik verdiend is, daar kan niemand wat van zeggen. Heel Brugge mag fier zijn. De vraag was niet of we tot kampioen gekroond zouden worden, de vraag was alleen nog wanneer dat zou gebeuren.”

Feestje in de maak? “Zondag komen we met de spelers samen om te vieren. Maar ik heb geen idee in welke omstandigheden dat in deze tijden zal gebeuren. Ik heb wel een glaasje champagne gedronken en een reeks berichten uitgewisseld in de WhatsApp-groep die we met de spelers hebben. Raar om het op deze manier te doen, maar het is niet anders.”

Voorlopig trainen de Clubspelers nog altijd individueel. “Omdat niemand met zekerheid kon zeggen of er nog gevoetbald zou worden of niet. En nu nog weten we niet of de riem er definitief af kan. We hebben nog geen zekerheid over de bekerfinale. Nochtans willen we maar al te graag die drie op drie. Ik verwacht dit weekend meer info van de staf over de verdere gang van zaken. Tot dan ga ik even flink genieten. Met in de ene hand een glas champagne en in de andere een fles melk voor mijn zoontje. Genieten doe ik, sowieso. Maar intussen ben ik alweer vastberaden om hier nog een verlengstuk aan te breien in Brugge. Ik droom van nog een titel, maar die wil ik dan behalen op het veld. Ik heb een belangrijk aandeel gehad in de resultaten afgelopen seizoen. Op dat elan wil ik verder, meer kan ik mezelf niet wensen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws