Foto: ©Photonews

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen.

Na het penalty-incident in Parijs verdween Mbaye Diagne uit de wedstrijdkern bij blauwzwart. “Ze vertelden mij dat ze mij in de weken ervoor aan het sparen waren voor de Champions League”, zegt Diagne in The Guardian. “Voor de invalbeurt tegen PSG zei de trainer mij: ‘Dit is het moment waarvoor we je gehaald hebben. Val in en doe je ding’.”

En dan komt de penalty. “Ik had die strafschop niet mogen nemen. Maar ik was zo opgewonden om het team te helpen. Iemand moest die elfmeter toch trappen? Men had enkele minuten daarvoor nog aan mij gevraagd om mijn ding te doen… Het was de adrenaline en de wil om te willen helpen die mij aanzetten tot die beslissing. Ik heb mijn excuses aangeboden aan de spelers en de coach, maar ik werd verbannen. Ik trainde nooit harder, maar haalde nooit meer de wedstrijdselecties. Clement koos voor spelers die ik zeker respecteer, maar nooit hetzelfde niveau zouden halen als ik.”

“Na een tijdje ging ik naar de coach en vroeg hem wat er aan de hand was. ‘Ik neem de beslissingen, ik ben hier de baas’, was het antwoord. Sindsdien negeerde hij mij gewoon. De afgelopen drie maanden bij Brugge zei hij geen woord meer tegen mij. Zelfs geen ‘hallo’. Ik denk dat hij me nooit wilde. Het waren andere figuren die mij hebben overtuigd om te tekenen in Brugge. Voor hem kwam die penaltymisser goed uit.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws