Club wint virtuele titelmatch en kroont zich tot kampioen

Club Brugge kampioen
© Club Brugge

Hattrick Vanaken

Blauw-Zwart had weinig last van titelstress en trok meteen in de aanval. Dit leverde al na 30 seconden een doelpunt op toen een pegel van Balanta via Morioka in doel verdween. Club wou de wedstrijd snel beslissen, maar het zat de Bruggelingen niet mee. Diatta knalde van dichtbij op de paal en Vanaken mikte de bal op de lat. Ondanks het Brugse overwicht was het uitkijken voor de tegenstoten van de tegenstanders. Yaremchuk pakte uit met een schot in de korte hoek maar Mignolet ontzette de bal met de vuisten. Even later kon Blauw-Zwart toch wat rustiger ademen toen Vanaken een voorzet van Diatta voorbij een kansloze doelman kopte. Club was nu bevrijd en kon het feest in de twi. gste minuut eigenlijk al inzetten als opnieuw Vanaken een afweken voorzet van Schrijvers van dichtbij kon binnenkoppen. Club nam even wat gas terug tot Tau een schot van Vormer in het dak van het doel devieerde. Blauw-Zwart kreeg er geen genoeg van. Tau loodste Dennis door de buitenspelval en die pakte uit met een heerlijk hakje. De grensrechter leek even het feestje te verbrodden, maar de VAR greep in en het doelpunt werd terecht goedgekeurd. De tegenstanders werden nu van het kastje naar de muur gespeeld. Vormer zette een dubbelpass op met Vanaken waarop de Nederlander de bal panklaar legde voor Diatta die de bal simpel in doel schoof. Aan de overzijde moest Mignolet zich daarop tot tweemaal toe onderscheiden op een schot van Guri en in een één-tegen-één duel met Saadi. Club herpakte zich maar scoren lukte niet. Tau werd afgestopt door Thoelen en Diatta mikte van dichtbij voorlangs. Maar vijf minuten voor de rust was het raak. En hoe! Een vrije trap van Vormer strandde op de muur, maar Vanaken nam de bal vervolgens op de slof en de bal verdween magistraal in de verste hoek. Wat een goal! De tegenstanders waren aangeslagen en Tau deed er nog een schepje bovenop. De Zuid-Afrikaan lobde de bal heerlijk over de doelman. Op slag van rust moest Mignolet zich nogmaals onderscheiden op een vrije trap van Ito. Zo kon Club met een geruststellende 8-0 voorsprong de rust in.

Knotsgekke tweede helft

Wie dacht dat Club de teugels zou vieren kwam bedrogen uit. Een lob van Vormer viel nog op de lat, maar na een flipperkas actie duwde Schrijvers even later de 9-0 tegen de netten. Krmenčík mikte kort daarna een bal in het zijnet en Okereke mikte van dichtbij naast. Ook Horvath deed zijn duid in het zakje met een prima save op een schot van Acolatse. Club bleef zoeken naar de tiende goal maar De Ketelaere mikte een voorzet van Rits nipt voorlangs. Rits leek de 10-0 op het bord te zetten, maar de VAR had handspel gezien. Het ging razendsnel op en neer. De Bruyn raakte niet voorbij Horvath en ook Mignolet hield Peeters van een doelpunt. De bezoekers claimden daarop een strafschop na een tackle van Cools maar daar ging de scheidsrechter niet op in. Club had het even moeilijk maar kon scoren via Schrijvers, maar dit keer greep de grensrechter in. Toch kon Club snel vieren toen Diatta naar binnen sneed en hard in de korte hoek mikte. Daarna achtte Dennis zijn moment gekomen toen hij een hoekschop in de rebound heerlijk in doel knalde. Club morste wat met de kansen. Vormer en Schrijvers kon van dichtbij niet scoren, maar dat deed Okereke even later wel. De lat hield Vormer van een verdiende goal. Balanta leek de 13e goal te scoren maar opnieuw was die dekselse VAR de spelbreker. Aan de overzijde was een uitstekende Mignolet nodig om Kums en Samatta het scoren te beletten.  Met nog twintig minuten te spelen kreeg De Ketelaere een prima kans maar hij raakte niet voorbij Jakubech. Een doelpunt van Vanaken werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar één minuut later kopte Okereke een voorzet van Vormer tegen de touwen. Club bleef doordrukken, Bolat ranselde een vrije trap van Sobol uit de bovenhoek. Club, aangevoerd door een uitzinnige twaalfde man, wou meer. Dennis pakte uit met een hard schot in de korte hoek maar de doelman devieerde de bal in hoekschop. Vanaken nam een voorzet van Tau mee maar mikte op de paal. Na een prima actie op links besloot Rits van dichtbij op Didillon. Ook Vormer kreeg er de bal maar niet in. Dit keer mikte hij op Butez. Larin was dicht bij een tegentreffer maar Mechele en Mignolet staken er een voetje voor. Zes minuten voor het einde wist Schrijvers Vanaken te bereiken die de bal heerlijk over Bolat stiftte, De Laet was te laat om de bal tijdig uit doel te koppen. De VAR greep dit keer niet in. Openda mikte nog op de vuisten van Pirard, maar toen Okereke een bal op het hoofd van Rits schilderde was het wel raak. In blessuretijd mikte Vanaken een vrije trap net naast. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen toen Agyepong een tweede gele kaart slikte. Ricca mikte de daaropvolgende vrije trap net naast. Diatta leek voor het slotakkoord te gaan zorgen, maar u raadt het al, de VAR had een handsbal van Vormer gezien. Toch slaagde Club er nog in te scoren. Tau loodste Rits door de buitenspelval en die liet de doelman kansloos. Blauw-Zwart gaat een lange feestavond tegemoet nu zijn zestiende titel definitief binnen is.

Doelpunten: 1’ Balanta (1-0), 11’ Vanaken (2-0), 20’ Vanaken (3-0), 28’ Tau (4-0), 30’ Dennis (5-0), 33’ Diatta (6-0), 40’ Vanaken (7-0), 43’ Tau (8-0), 47’ Schrijvers (9-0), 59’ Diatta (10-0), 60’ Dennis (11-0), 64’ Okereke (12-0), 72’ Okereke (13-0), 84’ Vanaken (14-0), 89’ Rits (15-0), 95’ Rits (16-0)

Laatste nieuws

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...

Clement eist ook tegen OH Leuven een topprestatie

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon het avontuur in de Champions League niet beter van start gaan. Over vijf...

Rival watch: Lazio wil eindelijk weer eens winnen in de Serie A

Mocht Club Brugge het bezoek aan OHL zaterdagavond winnend afsluiten, kent het een (bijna) perfecte week. Met de winst in Sint-Petersburg natuurlijk...

Club Brugge speelt komende tijd voor lege tribunes

De ticketverkoop voor het thuisduel met Lazio, die vanavond van start zou gaan, gaat niet door. Op basis van de beslissingen van...

Laatste Nieuws

Jubileum voor Horvath op komst na speciale avond in Rusland

Door de absentie van Simon Mignolet staat Ethan Horvath vanavond opnieuw onder de lat bij Club Brugge. Het is voor het eerst...

Club Brugge heeft het niet altijd makkelijk na een Europees duel

''Met een prestatie zoals in Zenit bewijs je dat je een hele goede ploeg bent. Maar om een grote ploeg te hebben...

Clement eist ook tegen OH Leuven een topprestatie

Met een 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit kon het avontuur in de Champions League niet beter van start gaan. Over vijf...

Rival watch: Lazio wil eindelijk weer eens winnen in de Serie A

Mocht Club Brugge het bezoek aan OHL zaterdagavond winnend afsluiten, kent het een (bijna) perfecte week. Met de winst in Sint-Petersburg natuurlijk...

Club Brugge speelt komende tijd voor lege tribunes

De ticketverkoop voor het thuisduel met Lazio, die vanavond van start zou gaan, gaat niet door. Op basis van de beslissingen van...
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populair Deze Week

Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen...

Kippenvel! Horvath emotioneert met mooie woorden na Zenit

Hoewel Charles de Ketelaere uiteindelijk uitgroeide tot held van Club Brugge, mag Ethan Horvath zijn rol uiteraard niet onbesproken blijven. De Amerikaan...

Vermoedelijke opstelling Zenit-Club Brugge: ‘Defensieve keuzes Clement, Russen zonder beste Brazilianen’

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petesburg. Coach Philippe Clement mist onder meer Simon Mignolet en moet...

Lang maakt indruk bij debuut: ‘Dank je, Ajax’

Een 0-1 voorsprong bij rust, maar goed was het zeker niet wat Club Brugge liet zien in de eerste helft. Onder meer...

De opvallende statistieken van Ethan Horvath

Dinsdagavond, in het duel met Zenit, staat niet Simon Mignolet, maar Ethan Horvath onder de lat bij Club Brugge. Mignolet testte afgelopen...