Foto: ©Blue Army

Blauwzwart wil nieuw seizoen zonder play-offs, maar met 18 ploegen

Club Brugge drukt door voor competitie met 18 ploegen zonder play-offs volgend seizoen. Inclusief Waasland-Beveren, Beerschot en OH Leuven dus. Dat blijkt uit een mail die het Club-bestuur zaterdag naar de Pro League opstuurde. Blauw-zwart is ook niet tegen het idee om de bekerfinale begin augustus af te werken.

Club Brugge gaat er in zijn voorstel vanuit dat ook KV Oostende eerstdaags goed nieuws krijgt van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), nadat ook Standard en Moeskroen groen licht hadden gekregen om in 1A te blijven. Blauw-zwart pleit voor gezond verstand. Het voorstel van 18 ploegen lijkt op dit moment het breedst gedragen en bovendien de weg van de minste weerstand.

Een competitie hervatten is door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad afgelopen woensdag onmogelijk, waardoor Waasland-Beveren zijn kansen op behoud niet kan verdedigen. Ook het afwerken van de 1B-finale lijkt onwaarschijnlijk – daarover wordt vrijdag sowieso gestemd op de algemene vergadering – en dus is het compromis om Beerschot en OHL te laten promoveren billijk. Omdat er volgend jaar ook een EK plaatsvindt en het door de coronacrisis nog onzeker is wanneer het seizoen 2020-2021 kan starten, zijn play-offs onwenselijk, klinkt het verder. Een reguliere competitie met 34 speeldagen kan dan soelaas brengen.

Nog in de mail aan de Pro League blijkt dat Club Brugge geen tegenstander is om de bekerfinale op 1 of 2 augustus af te werken met de vernieuwde selecties, indien de volksgezondheid dat toelaat.

Voorts vraagt blauw-zwart duidelijkheid over wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal doen met de financiële steun van 4,3 miljoen euro van de UEFA. Zelf is Club Brugge bovendien geen voorstander van het voorstel van RSC Anderlecht om een deel van de inkomsten uit Europese competities af te staan.

Club Brugge zal na de verrassende uitspraak van het BAS over Moeskroen ook vragen de licentiecontrole van de KBVB door te laten lichten door een extern auditbureau, zodat die kan worden hervormd.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws