Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De Ketelaere PHOTONEWS 10859926 119
De Ketelaere PHOTONEWS 10859926 119 Foto: © Ts / Photo News

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en contractverlengingen van enkele youngsters. Een succes dat volgens assistent Carl Hoefkens er niet zomaar komt.

"We beschikken momenteel over de beste jeugdwerking van België", vertelt Carl Hoefkens aan KW. "Onze jeugdspelers hebben niet de ambitie om de A-kern van Club te halen, wel om Champions League met Club te spelen. Dat is een groot verschil. De jeugdwerking is bovendien geen afgescheiden compartiment, dat zie je ook aan de infrastructuur van het Basecamp. De staf van de U18 en de U21 zit in het bureau naast die van het eerste elftal. Er zijn geen deuren die de twee ruimtes afscheiden. Daardoor is de communicatie top. Club Brugge zit op één lijn die naar beneden is doorgetrokken, die willen we nog versterken.”

Op mentaal vlak worden de youngsters klaargestoomd om met de klappen van de zweep te leren omgaan. "Ze leren ook omgaan met ontgoochelingen. Soms schuiven we spelers door naar een hogere leeftijdsgroep om ze dan zonder waarschuwing en ongeacht hun prestaties terug te schuiven. Net zoals dat kan gebeuren wanneer ze van de beloften de overstap naar de A-kern maken. Wie daar niet mee om kan, maakt geen progressie meer. Kan een speler het opbrengen om opnieuw een voorbeeldfunctie op te nemen tussen spelers die hij misschien al als minderwaardig beschouwde?"

Lees meer:
0 reacties