Foto: ©Blue Army

15-jarig talent door Club Brugge vastgelegd tot 2023

Club Brugge heeft met de 15-jarige Kyriani Sabbe een overeenkomst tot 2023 gesloten. Het is zijn tiende seizoen ondertussen bij Club Brugge.

Eigenlijk dateert de overeenkomst al van februari, maar die werd pas deze week bekendgemaakt. Sinds twee jaar mogen jonge voetballertjes al vanaf hun vijftiende verjaardag een profcontract tekenen.

Sabbe, afkomstig van Ichtegem, had ook een aanbieding van Ajax Amsterdam op zak.

“We waren al langer overtuigd van zijn kwaliteiten”, zegt bondscoach Arno Van den Abbeel in Het Nieuwsblad. “Kyriani is niet de grootste (1m72, nvdr.), maar hij is vrij stevig – een Jerommeke –, snel, en één tegen één heel sterk. Polyvalent ook, want hij speelde bij Club ook al als verdedigende middenvelder, offensieve middenvelder en rechtervleugel. We volgden Kyriani eigenlijk al een tijdje, omdat we zagen dat hij altijd werd doorgeschoven bij Club. Zo speelde hij dit seizoen vaak bij de U16 van Timmy Simons, maar ook bij de U18 van Maarten Martens. De reden waarom we hem in februari nog niet konden oproepen, was ook omdat hij met Club mee mocht voor de Youth League. Dat zegt toch iets.”

“De interesse van Ajax was concreet”, zegt vader Sabbe. “Eerst nam een van hun scouts verschillende keren telefonisch contact op, nadien deed ook de hoofdverantwoordelijke van de jeugd dat. Er werd een gesprek gepland waarin Ajax de plannen met Kyriani zou toelichten. Maar Club Brugge was daarvan op de hoogte en deed zelf ook hun sportief plan voor Kyriani uit de doeken. Het was een moeilijke beslissing, maar onze goeie ervaringen met Club gaven de doorslag. Het niveau van opleiding en begeleiding ligt hier heel hoog, en daardoor gingen de prestaties van Kyriani er de voorbije jaren enorm op vooruit. Club wil hem ook maximaal blijven prikkelen en hem kansen geven in een hogere leeftijdscategorie, dus hij kan daar alleen maar beter van worden.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws