Foto: ©Blue Army

Waarom Club Brugge gewoon de beste ploeg van ‘t land is

Club Brugge blinkt tijdens deze coronatijd uit boven alle andere Belgische clubs. Er werd nooit gedacht om werknemers en spelers op technische werkloosheid te zetten, maar ook de populariteit bleef ongemeen groot aanwezig.

“In Brugge maken ze zich niet direct veel zorgen rond het verdwijnen van populariteit”, schrijft Sport/Voetbalmagazine. “Mensen missen het voetbal en het sociale contact, merkten ze, fans gaan nog enthousiaster dan anders naar de stadions komen. Meer nog: dit is een kans voor opportuniteiten. Het is zoals op de beurs: wie er wat verstand van heeft, kan nu speuren naar opportuniteiten om in te investeren. Clubs die al op de rand balanceerden, kunnen nu spelers onverwacht wél laten gaan of haalbaar maken. Tegen lagere lonen. En lagere commissies, transferbedragen of vergoedingen voor makelaars.”

“Daarom deed Club er de voorbije weken alles aan om zijn reputatie van good governance waar te maken, die al eerder gehanteerd werd in overeenkomsten met spelers, makelaars en het inzicht in de mercatobewegingen. Personeel werd niet op technische werkloosheid geplaatst, spelers of staf evenmin. Financieel is het even incasseren, maar op lange termijn hoopt Club er winst uit te puren. Als voetballers straks moeten kiezen tussen een ploeg waar spelers in tijden van crisis werden verplicht om in te leveren of een ploeg die haar verplichtingen ook dan nakomt, hoopt men op een positief effect. Het duurt lang voor je een goeie reputatie hebt, maar het duurt ook een tijdje voor je van een negatieve af bent.”

“Dus speurt de scouting dezer dagen hard naar dat soort opportuniteiten. Naar een schaduwelftal voor zij die deze zomer willen vertrekken, talenten als Emmanuel Dennis en Krépin Diatta bijvoorbeeld. Met die onzekerheid: wanneer begint de nieuwe transferperiode, tot wanneer loopt die, en waar leggen we de lat? De ‘zekerheid’ van vorige zomer – voor een goeie speler in België kunnen we 20 tot 25 miljoen vragen – is weg. Voor hoe lang weet niemand.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws