Foto: ©Blue Army

Vormer is in vorm

Het belang van Ruud Vormer voor Club Brugge kan niet genoeg onderstreept worden. Zeker wat assists betreft, is de Nederlander de koning van de Jupiler Pro League.

“Dit seizoen staat de teller van Vormer op 14, waarmee hij afgetekend aan de leiding staat in de Pro Assist Century 21”, schrijft Sport/Voetbalmagazine. “Voor Vadis Odjidja (9) en Jonathan David (8).”

Hoe komt dat? “Goede looplijnen en acties, een prima traptechniek, goede passing die hij in Nederlandse jeugdopleiding heeft ontwikkeld – hard inspelen, op de juiste voet – en ervaring: hij ziet en weet waar speler x-staat of zal kómen”, zegt Jonas Ivens, assistent van Philippe Clement. “En: het overzicht behouden. Anderen, om maar Emmanuel Dennis te noemen, zien ook de vrije ruimte liggen, maar spelen slecht in of gaan voor eigen succes. Vormer-de-ploegspeler, van wie de doelpuntenproductie dit seizoen spectaculair daalde: eentje in de competitie, drie in totaal. Hij heeft zijn kansjes gekregen, maar was minder efficiënt dan de voorbije seizoenen. En hij heeft zijn portie pech gehad.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws