Foto: ©Blue Army

Vincent Mannaert niet onder de indruk: “Het is niet omdat de cafés gesloten zijn, dat er geen cafépraat meer verkocht wordt”

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad over het al dan niet voortzetten van de voetbalcompetitie blijft nog altijd uit. Vincent Mannaert wordt er, in tegenstelling tot vele anderen, niet zenuwachtig van.

Niemand die twijfelt dat Club Brugge de titel verdient, maar toch klinken er meer en meer stemmen om verder te voetballen. De laatste in de rij was Royal Antwerp FC. Bij blauwzwart zijn ze niet onder de indruk. “Wij redeneren vanuit de feiten”, vertelt Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. “We zijn onweerlegbaar de sterkste geweest dit seizoen. Dat kan niemand tegenspreken, denk ik. Maar dan barst de coronacrisis los. En, hoe jammer ook, volksgezondheid gaat voor op alles. Daarbovenop kwam het initiatief van negen van de kleinere clubs. Ze vroegen om de competitie te stoppen om economische redenen. Daar hebben wij begrip voor. De Raad van Bestuur van de Pro League besloot daarom ook om de stopzetting unaniem aan te bevelen.”

Ook viroloog Steven Van Gucht liet afgelopen weekend horen dat er zeker nog voetbal mogelijk is, maar dat men alleen vreest dat de supporters clandestien zullen samenkomen om de matchen te volgen. “Uiteraard is het van belang om zo snel mogelijk de beslissing van de Veiligheidsraad te kennen. In afwachting daarvan werken we keihard verder, ook om alle medewerkers, spelers en stafleden aan boord te houden in een periode waarin we geen inkomsten hebben. We hebben het niet cadeau gekregen. Succes dwing je af door elke dag keihard te werken, op en naast het veld.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws