Vincent Mannaert niet onder de indruk: ''Het is niet omdat de cafés gesloten zijn, dat er geen cafépraat meer verkocht wordt''

Algemeen manager Vincent Mannaert Club Brugge
Algemeen manager Vincent Mannaert Club Brugge Foto: © Foto: ©Blue Army

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad over het al dan niet voortzetten van de voetbalcompetitie blijft nog altijd uit. Vincent Mannaert wordt er, in tegenstelling tot vele anderen, niet zenuwachtig van.

Niemand die twijfelt dat Club Brugge de titel verdient, maar toch klinken er meer en meer stemmen om verder te voetballen. De laatste in de rij was Royal Antwerp FC. Bij blauwzwart zijn ze niet onder de indruk. "Wij redeneren vanuit de feiten", vertelt Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. "We zijn onweerlegbaar de sterkste geweest dit seizoen. Dat kan niemand tegenspreken, denk ik. Maar dan barst de coronacrisis los. En, hoe jammer ook, volksgezondheid gaat voor op alles. Daarbovenop kwam het initiatief van negen van de kleinere clubs. Ze vroegen om de competitie te stoppen om economische redenen. Daar hebben wij begrip voor. De Raad van Bestuur van de Pro League besloot daarom ook om de stopzetting unaniem aan te bevelen."

Ook viroloog Steven Van Gucht liet afgelopen weekend horen dat er zeker nog voetbal mogelijk is, maar dat men alleen vreest dat de supporters clandestien zullen samenkomen om de matchen te volgen. "Uiteraard is het van belang om zo snel mogelijk de beslissing van de Veiligheidsraad te kennen. In afwachting daarvan werken we keihard verder, ook om alle medewerkers, spelers en stafleden aan boord te houden in een periode waarin we geen inkomsten hebben. We hebben het niet cadeau gekregen. Succes dwing je af door elke dag keihard te werken, op en naast het veld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand