Phillipe Clement
Copyright : Photonews

Vijf spelers van Club Brugge in top tien van beste spelers van Jupiler Pro League

Sport/Voetbalmagazine waagde zich aan een bijzonder rapport deze week. De 100 beste spelers van de Jupiler Pro League oplijsten. Van blauwzwart haalden vijf spelers de top tien, maar de nummer één was voor Jonathan David van AA Gent.

Vormer was de eerste speler van Club Brugge in de top tien. Hij eindigde op een negende plaats. Krépin Diatta staat op plaats zeven, Clinton Matta op zes. Simon Mignolet eindigt op de derde plaats, Hans Vanaken is de beste Bruggeling op de tweede plaats.

“Niets schijnt de lange van Lommel te kunnen deren”, schrijft het magazine. “Zelfs niet de fameuze vloek die op de Gouden Schoen rust. Vanaken, die in januari voor de tweede opeenvolgende keer werd gelauwerd, valt onder Philippe Clement vooral op door zijn koelbloedigheid en zijn kopspel. Sinds het seizoensbegin scoorde hij al 17 keer, waarvan 6 met het hoofd en 4 uit strafschop. De sleutelspeler van Club is doeltreffender geworden: minder assists (slechts 3, tegenover 19 vorig seizoen) maar al evenveel goals eind maart, terwijl de teller in 2019 pas stopte eind mei. Daarnaast is er niks veranderd: een bijzondere timing om de bal op het juiste moment in de zone van de waarheid te brengen en een buitengewone flair om iemand voor doel af te zonderen. Dat zijn troeven waarbij je makkelijk vergeet dat hij de schijnbeweging en de dribbel mist die hem van een nog hoger niveau scheiden.”

Dit zijn de andere rankings voor spelers van Club Brugge in de top 100: Kossounou (92), Ricca (69), Okereke (51), Tau (47), Rits (46), Schrijvers (43), Sobol (36), Dennis (33), De Ketelaere (26), Balanta (21), Deli (17) en Mechele (12).

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws