Foto: ©Blue Army

UEFA wil Club Brugge naar voorrondes Europa League, AA Gent krijgt Champions League

Met een persbericht gooit de UEFA olie op het vuur voor de verdeling van de Europese tickets. Voor landen die de competitie stopzetten, wordt de UEFA-clubranking bepalend. En zo mag AA Gent dan naar de Champions League.

Eén ding werd snel duidelijk. België riskeert geen sancties voor het stopzetten van de competitie omdat dit een vorm van overmacht is, voor een groot deel bepaald door een beslissing van de regering. Tijdens de conference call gisteren werd met geen woord gerept over de Europese tickets.

Even later kwam er wel een persbericht daarover en dat deed bij veel ploegen de wenkbrauwen fronsen. Vooral in Brugge. Daarin stond de UEFA-clubranking te hanteren als ‘sportief meest correcte criterium’ om de Europese tickets aan te duiden. En niét de rangschikking op het moment van stopzetten van de competitie.

Voor België heeft AA Gent de hoogste Europese coëfficiënt. Zo kunnen zij rechtstreeks naar de Champions League. Anderlecht zou voorrondes voor het kampioenenbal mogen spelen. Club Brugge zou voorrondes van de Europa League moeten spelen.

Blauwzwart volgt de situatie op de voet. Vandaag is een videomeeting tussen UEFA-baas Ceferin en bondsvoorzitter Bayat gepland. Die acht dit scenario weinig waarschijnlijk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws