Dennis viert zijn goal tegen Real Madrid in de groepsfase van de Champions League.
©Panoramic / Photo News

Terugblik: de vijf mooiste wedstrijden van dit seizoen

Er zullen dit seizoen, naar alle waarschijnlijkheid, geen wedstrijden meer te zien zijn op Belgische velden. Dat voorstel legde de raad van bestuur van de Pro League voor aan de Algemene vergadering. Als dat advies op 15 april wordt bekrachtigd, zit het seizoen er definitief op en wordt Club Brugge tot kampioen gekroond. Hiermee zou Club een 16e  landstitel in de prijzenkast mogen zetten, maar als Club-fans hadden we het ons ongetwijfeld anders voorgesteld. Dit prachtige seizoen verdiende een bekroning tijdens de play-offs met als kers op de taart een groot volksfeest op de Brugse markt.  Om het debuutjaar van Clement niet in vergetelheid te laten opgaan, lijsten we voor jullie de 5 mooiste matchen van dit seizoen op.

1/10/2019 Real Madrid – Club Brugge: 2-2

Beginnen doen we op het mythische Bernabéu. Na een 0-0-gelijkspel tegen Galatasaray op de openingsspeeldag van de Champions League, stond Club op de tweede speeldag voor een aartsmoeilijke opdracht. In en tegen het grote Real Madrid. Hoewel Real op dat moment wat aan het zwalpen was, gaf niemand ons een stuiver voor onze kansen. Toch reisden meer dan 3000 enthousiaste Club-fans mee richting de Spaanse hoofdstad. En dat hebben ze zich niet beklaagd.

Club startte op papier met een 4-3-3-opstelling, maar schakelde in realiteit over naar de gebruikelijke 3-5-2. Mignolet stond zoals steeds in het doel. Achterin zagen we het vaste trio Deli-Mechele-Mata, Diatta en Sobol bekleedden de flanken. Op het middenveld moest de tandem Rits-Vormer-Vanaken de boel draaiende houden. Dennis en Tau moesten voor het aanvallende gevaar zorgen. Club begon zoals het dat een hele campagne deed, vol lef en met druk naar voren. Phillipe Clement had duidelijk zijn huiswerk gedaan en Real tot in de puntjes geanalyseerd. In de rug van de Madrileense defensie lag heel wat ruimte en daar maakte Club optimaal gebruik van. In de negende minuut stuurde Hans Vanaken met een splijtende pass Percy Tau diep, die op zijn beurt Dennis bediende. De Nigeriaan werkte de bal, op een manier die alleen hij dat kan, voorbij Courtois: 0-1. Een halfuur later was het opnieuw prijs toen Dennis de bal ontfutselde van Modric en alleen op doel afstormde. Iedereen hield de adem in toen hij over de bal leek te struikelen, maar dat maakte de slaak van verluchting des te mooier toen hij het leer in doel stiftte. Club stond aan de rust zowaar 0-2 voor. En dat was verdiend.

In de tweede helft beukte Real op de Brugse defensie. In de 55ste minuut maakte kapitein Sergio Ramos de aansluitingstreffer: 1-2. Met nog een dik halfuur te spelen, stond Club voor een lastige opdracht. Elke speler haalde het onderste uit de kan en maakte ons als supporter apetrots. Ze verdedigden de eer van onze club met waardigheid en passie. Toen Ruud Vormer tien minuten voor tijd vroegtijdig moest gaan douchen, stond het Brugse schip op zinken. Zeker toen Casemiro kort daarna de 2-2 maakte. Helemaal kopje onder gingen ze echter niet. Met tien man hielden ze tot de allerlaatste seconde stand om zo oververdiend  een punt mee te nemen richting Brugge. Een memorabele wedstrijd die nog lang in het geheugen van de Brugse fans gegrift zal staan.

View this post on Instagram

We made the fight, boys! 💪 #RMCLU #UCL

A post shared by Club Brugge (@clubbrugge) on

6/10/2019 Club Brugge – KAA gent: 4-0

Amper zes dagen later ontving Club Gent voor de kraker van de tiende speeldag. Het leek er toen al op dat deze twee tenoren zouden strijden voor de landstitel. Een overwinning zou dan ook belangrijke stap zijn richting het behalen van die titel. Clement stuurde dezelfde elf spelers als tegen Real de wei in. Aan de overzijde verraste Jess Thorup door niet met zijn gebruikelijke ruit in de middenveld te beginnen. Hij spiegelde zich aan het voorbeeld van Club en begon met een 3-5-2. Hierdoor kreeg Dylan Bronn nog eens een basisplaats centraal achterin.

Lang hield de Gentse defensie echter niet stand. Na elf minuten kopte Hans Vanaken een gemeten voorzet van Diatta voorbij Kaminski. Net voor het halfuur was club daar alweer. Na gruwelijk mistasten van Bronn ging Percy Tau met de bal aan de haal. Na een doortastende tackel van Plastun kwam de bal uiteindelijk bij Diatta terecht die de 2-0 in doel legde. Club staat aan de rust comfortabel op voorsprong. Na vijf minuten in de tweede helft legde Dennis de wedstrijd in een definitieve plooi. Eerst zette hij Plastun knap opzij, struikelde naar goede gewoonte even over de bal, en vuurde de bal daarna staalhard in doel. Gent kwam in de tweede helft wat meer opzetten, maar Mignolet bewees meermaals waarom hij de beste keeper in de Jupiler Pro League is. In de slotseconden van de wedstrijd legde badboy Diagne de 4-0-eindstand vast. Een knappe overwinning van Blauw-Zwart in de slag om Vlaanderen.   

26/11/2019 Galatasaray – Club Brugge: 1-1

We spoelen even door naar de 93ste minuut. Krépin Diatta krijgt in het absolute slotakkoord van de wedstrijd de bal op rechts toegespeeld. Hij snelt zijn man voorbij, komt naar binnen en haalt dan met zijn linker verwoestend uit. Na een lichte deviatie verdwijnt de bal aan de tweede paal in doel. De Senegalees legt zo de fluitende Turkse fans het zwijgen op. Hoog in het Türk Telekom Stadion zijn de Brugse fans het delirium nabij. Een punt meepakken uit Istanbul betekende zo goed als zeker kwalificatie voor de Europa League.

Beginnen deed Clement zonder de geschorste Ruud Vormer. Rits nam zijn stek op het middenveld over naast Balanta en Vanaken. Verrassend: Lois Openda was het speerpunt van de aanval. De pijlsnelle jongeling moest diepgang in het elftal brengen. Club werd meteen stevig onder druk gezet en dat resulteerde in de elfde minuut tot de 1-0 van Büyük. De spelers leken wat onder de indruk van het Turkse kabaal en konden slechts bij wijlen goed voetbal op de mat brengen. Een type à la Vormer had handig van pas gekomen deze wedstrijd. De tweede helft was er een boordevol frustraties. De spelers van Galatasaray gingen telkens gretig neer en ref Kruzliak ging vrolijk mee in hun verhaal . Deze frustraties werden vakkundig de kop in gedrukt door Diatta. In hun enthousiasme pakten zowel Diatta als Mata nog rood. De doelpuntenmaker trok zijn shirt uit en Mata trapte pardoes de cornervlag kapot. Aangezien alles goed afliep, vergeven we hen graag.

View this post on Instagram

THAT FEELING 😍😍😍

A post shared by Club Brugge (@clubbrugge) on

19/01/2020 RSC Anderlecht – Club Brugge: 1-2

Na de 2-3-overwinning van vorig jaar en de overtuigende zege (0-2) in de beker, trachtte Club voor een derde keer op rij te winnen in het Lotto Park. Eerlijkheid duurt het langst: Anderlecht begon het sterkst aan de partij. In de openingsminuut kopte Colassin de bal hard op de lat. In de 20e minuut bekroonde diezelfde Colassin zijn debuut met een knap doelpunt. Hij draaide zijn rechtervoet volledig open en plaatste de bal voorbij Mignolet. Club had het niet onder de markt, tot Gouden Hans besloot dat zijn moment gekomen was. Nadat de vrije trap van Vormer eerst nog in de muur belandde, pakte Vanaken de bal in een tijd op de slof. Met een geniale trap nam hij Van Crombrugge te grazen. Vanaken deed zijn pas verdiende Gouden Schoen alle eer aan.  Tien minuten voor tijd deed hij dit nog eens dunnetjes over. Nadat De Ketelaere de diepte werd ingestuurd, zag hij vanuit zijn ooghoek Vanaken vrij staan aan het penaltypunt. Met een gemeten voorzet bereikte hij Vanaken die zijn tweede van avond binnen legde. Hans Vanaken: een Gouden Schoen de naam waardig. Een speler die nu al in het rijtje Club Brugge legendes mag geplaatst worden.

View this post on Instagram

BAAAAAAMM! 💥💥💥💥💥 @hansvanaken20

A post shared by Club Brugge (@clubbrugge) on

05/02/2020 Zulte Waregem – Club Brugge: 1-2

Eindigen doen we met de bloedstollende 1-2-overwinning op Zulte Waregem in de beker. De zege die ons een ticket voor de bekerfinale opleverde. Wanneer die bekerfinale wordt afgewerkt is nog niet duidelijk. Mogelijks vervangt de bekerfinale de Supercup, maar ook daarrond heersen nog heel wat vraagtekens.

De heenmatch eindigde ietwat teleurstellend op 1-1. Club had de nodige moeite met een stug Zulte Waregem. Het was pas in de tweede helft dat Rits op aangeven van De Ketelaere de 1-0 in doel kon schuiven. De trein leek vertrokken, tot Mignolet even later pijnlijk in de fout ging. Na een slechte inspeelpas belandde de bal pardoes in de voeten van Berahino die de bal in een leeg doel kon trappen. Zulte Waregem trok zo met een goed resultaat terug naar de Gaverbeek.

In een beklijvende terugwedstrijd was het club die kort na de rust het eerst wist te scoren. Michael Krmencik kopte de bal voorbij Bossut waarna Mechele het leer van dichtbij in doel werkte. Zulte gaf niet op en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd maakte Oberlin, verdiend, gelijk. De troepen van Francky Dury speelden een goede partij en maakten het club knap lastig. Het duel leek uit te monden op verlengingen, tot Charles De Ketelaere zijn duivels ontbond. Hij omspeelde eerst nog Bossut om daarna rustig de bal in doel te leggen. Met nog vijf minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Een nieuwe stap richting de dubbel werd gezet.

Een dubbel die we als club nooit zullen vieren. En misschien hoeft dat ook niet. Onze helden maken in deze tijden plaats voor andere helden. Zorgverleners, vuilnismannen- en vrouwen, postbodes en nog honderd en één andere beroepen die onze samenleving momenteel dragen. Laten we na deze crisis een kampioenenviering voor hen houden.


Welke wedstrijd vond jij het mooist?

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws