Foto: ©Blue Army

Start de nieuwe competitie zonder publiek? En geen bekerfinale?

De Nationale Veiligheidsraad heeft het ons allemaal niet echt gemakkelijk gemaakt. De lockdown light gaat verder, maar de beslissing om geen massa-events toe te laten tot 31 augustus zorgt voor heel veel onduidelijkheid.

Geen massa-events tot 31 augustus luidde het verdict van de Nationale Veiligheidsraad woensdagavond. Maar wat zijn daarvan de gevolgen voor het voetbal? Begint de competitie later of wordt er vier weken zonder publiek gespeeld? En komt er nog een bekerfinale? Ook zonder publiek dan maar? Of valt het voetbal niet onder massa-events? Niemand die het weet.

Volgens binnenlandminister De Crem wordt dat duidelijk na de Nationale Veiligheidsraad van volgende week. “Er is een voorstel gedaan opdat voetbalwedstrijden achter gesloten deuren kunnen doorgaan”, vertelde De Crem aan de RTBF. “Het ligt op de tafel en zal worden besproken tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die volgende week is voorzien.”

De Pro League vergadert op 24 april. “We gaan het zo snel mogelijk bekijken, in functie van de gezondheid”, zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “Het is een punt dat ongetwijfeld aan bod komt op onze Algemene Vergadering die volgende week plaatsvindt. Ook of de bekerfinale en de titelmatch in 1B al dan niet gespeeld worden. Ik ga daar nu dus geen bijkomende uitspraken over doen. Maar uiteraard zullen we de ons door de regering opgedragen voorschriften respecteren, dat spreekt voor zich.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws